GÅ til innholdet

RHODODENDRON

Et variert utvalg av Rhododendron sorter

I vårt flotte hagesenter finner dere et rikelig utvalg av sorter i salg. Vi har alt fra små «startsplanter» til store, kraftige Rhododendron. Plantene kommer i både lave utgaver (Rhododendron Yakushimanum hybrider) som blir rundt 1-1,5 m høye og de mer vanlig Rhododoendron hybridene som f.eks Nova Zembla, Roseum Elegans, Cunninghams White, Cosmopolitan, Diadem, Brigitte, Kokorida m.fl. Disse sortene blir rundt 2-3 m høye. Du finner også mye god informasjon og bilder på våre facebook sider (søk på Hageland Foss). Vi har kunder fra hele Østlandet som kommer for å kjøpe Rhododendron hos oss, med hovedvekt fra Asker, Bærum, Oslo og Drammen.

 

Japansk og løvfellende Azalea

I tillegg til den vanlige Rhododendronfamilien, har vi også et godt utvalg av Rhododendron Azalea. Vi selger både Japansk og løvfellende Azalea, som er flotte planter med nydelige blomster. Nedenfor ser dere bilder av 2 sorter (Azalea Fanal og Azalea Oriental Queen). 

Veiledning til planting av surjordsplanten Rhododendron

Rhododenron er en meget flott plante med både kraftige blomster og farger. For å få det meste ut av din Rhododendron er det viktig å gi planten de rette groforholdene fra starten av. Er man nøye med beplantningen av Rhododendron og passer på å gjødsle hvert år, får man en flott og kraftig Rhododendron.

Vi gir derfor dere en liten veiledning i hvordan man lykkes med Rhododendron.

  • Bruk riktig jord. Naturtorv eller Rhododendronjord.
  • Grav et stort hull slik at det ikke blir hardpakket jord rundt klumpen. Ca 40cm dybde med Rhodoodendron jord i bunn av hullet.
  • Pakk jorden kun forsiktig rundt klumpen. Jorden skal være luftig.
  • Bruk rhododendrongjødsel flere ganger i sesongen
  • Husk godt med vann til planting, pluss jevnlig i sesongen, spesielt når plantene er unge, og i tørkeperioder
  • Hvis det er hardpakket grunn der man skal plante, så lønner det seg å plante i opphøyde bed. Bruk gjerne torvblokker til kanting.

Benytter man rikelig med ugjødselt torv og er flink med gjødsling (Rhododendron gjødsel) gjennom hele sesongen vil man få en frodig og flott hage. Bilder viser et av Rhododendron bedene du finner i Villingstadparken besøkshage som er lokalisert på tomten til Hageland Foss.

HAGELAND Foss
Hurumveien 11
3440 Røyken

Telefon: 31 28 49 56
E-post: post@fosshagesenter.no

Åpningstider:
Mandag-fredag: 10.00 - 15.30
Lørdag-søndag: Stengt
Vi vil utvide åpningstidene til våren.

Lukk
Facebook Instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem