GÅ til innholdet

Sedummatter

500,-pr m2

10-12 av sedumarter er sådd utover en kokosmatte som er dekket med noe lavagrus. De er veldig nøysomme og klarer seg med lite jord.

Sedum i hagen

Sedum er en meget nøysom plante, allikevel skal du være nøye med hvor du ruller ut mattene. Sedum liker tørre steder og mye sol. Ta hensyn til det og du vil få stor glede av et varierende og fargesprakende blomsterteppe. Har du en steinfylling hvor ingenting vil gro – midt i blinken med sedumdekke!

Vedlikehold og stell
 
Sedum krever utrolig lite vedlikehold. Det er allikevel svært fornuftig å gi gjødsel en gang i sesongen. Er det ekstrem tørke over en lengre periode, er det også fornuftig å gi noe vann. Har du planter som er kraftige og dekker godt, slipper du billig unna i ugresskampen også. Dør noen planter, kan du klippe av noe på noen andre planter og strø ut på det bare feltet. Vips så har du et helt dekke igjen!
 

Sedum på tak

Sedum kan anvendes på alle tak. Systemet veier ikke mer enn 70-80 kg/kvm vannmettet, og passer til lekestue, lysthus, pumpehus, garasje, post- og søppelkasse……. og hovedhus. Det finnes systemer for alle typer tak – selv en vertikal grønn veggløsning. Er taket tett, er det bare å legge ut en drensmatte og et vekstlag før du ruller ut sedummatta.

Ekstra morsomt!

Sedummattene kan også leveres med innplantede urter og kryddervekster, eller gress og villblomster. Dette er vekster som krever noe dypere jord.

Husk!

God drenering er viktig for å få til et godt resultat i sedumbedet ditt. Vet du at stedet er plaget med opphopning av vann ved nedbør – fiks det før du legger ut sedum.

HAGELAND Foss
Hurumveien 11
3440 Røyken

Telefon: 31 28 49 56
E-post: post@fosshagesenter.no

Åpningstider:
Mandag-fredag: 10.00 - 15.30
Lørdag-søndag: Stengt
Vi vil utvide åpningstidene til våren.

Lukk
Facebook Instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem