Hopp til hovedinnhold
EN DAG I HAGEN TIL

@alonsohuset i Sandefjord

Familien hageglede

Hele familien trives med jord under neglene og har ikke tall på hvor mange planter som har gått i jorda siden de flyttet inn. «Det må være 200-300 forskjellige stauder. Vi er veldig glade i blomster som kommer igjen år etter år», smiler Marius. «Å sette rumpa i været og jobbe med jorda er ren meditasjon. I hagen henter vi overskudd til lærerjobb og hverdagsliv», forteller Christine. For Hilde handler hagearbeidet om en slags indre driv til å skape og forme. «Jeg synes det er utrolig spennende å lage nye ting og være med på forandringen underveis.»

Selvgjort er velgjort

Medlemmene av Alonsohuset har en klar filosofi: selvgjort er velgjort. Ofte er målet å lage noe fint av gjenstander som andre ville beskrevet som skrot. Trau, skuffer og søppelspann kan fint fungere som plantekasser. Ja, til og med gamle sprinkelsenger gjør nytten. «Veldig mye av det vi har her er gjenbruk, alt fra togsviller til rustne skilt. Jeg leter ofte etter bruktskatter på Finn», smiler Christine.

Familien har også gått løs på prosjekt kjøkkenhage med stor iver. «Målet er å dyrke selv hele året. Vi bruker stadig av agurkene, tomatene og urtene våre. Det er helt nydelig å ha ingrediensene til middagen like utenfor døren», sier Hilde. Linus har en egen liten kjøkkenhage der han bryner seg på rødløk, sukkererter og gulrøtter. «Det er veldig gøy å pusle med planter og at vi har så mye grønt.»

La humla suse

Christine og Marius legger stadig nye planer for Alonsohuset, gjerne over dagens første kaffekopp. For å få gjennomført alle prosjektene er det èn som skriver lister og èn som ikke følger dem. Vi nevner ikke navn. «På sikt skal låven bli kafébygg med utleiemuligheter. Vi drømmer også om et stort lysthus med peis både ute og inne.» Om sommeren er Alonsohuset åpen for besøkende. For Hilde er det en drøm å kunne innvie andre i hagegleden hun selv opplever. «Det er veldig givende at folk har lyst til å komme inn i hagen vår. Sette seg ned, slappe av og la humla suse. Her vil vi gi folk en god opplevelse og følelsen av ro.»

[instagram-feed type=»user» user=»alonsohuset»]

FAMILIENS FAVORITTER TIL UTEROMMET

Logg inn i Mitt Hageland

På Min Side kan du se din kjøpshistorikk, få oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger. Du kan også redigere personopplysninger, samtykker og registrere bankkortet ditt for bonusoppsamling.

Bli medlem!

Som medlem av kundeklubben Mitt Hageland får du:

  • Bonus på alt du handler
  • Velkomstsjekk ved innmelding
  • Gode medlemstilbud
  • Bursdagsgave
  • Inspirasjon, tips og råd
  • Invitasjon til aktiviteter og konkurranser
  • Tilgang på Min Side med kjøpshistorikk og oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger
  • Medlemskommunikasjon om tilbud, inspirasjon og invitasjoner på e-post, mobil og digitalt
  • Les medlemsvilkårene!

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Bli medlem!

Passordet må inneholde minst 6 bokstaver, minst en stor bokstav og ett tall.

Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.