Hopp til hovedinnhold
EN DAG I HAGEN TIL

@articgardener på Hadeland

Brandbu botaniske

Nå har gutta 3,2 mål ved Randsfjorden å bryne seg på. «Brandbu ligger på en gammel vulkanpropp. Sola er med oss fra morgen til kveld og det skaper utrolig gode forhold for hage», sier Erik. Med tiden skal den bli stor, frodig og flott. «På tull har vi sagt at vi skal lage Brandbu botaniske, men det er litt alvor i det også. Vi drømmer om en fiskedam og vårt eget orangeri.» Anders og Erik er svake for det eksotiske. Druer, palmer, sitrus og oliventrær. De gleder seg over å tilføre nye, overraskende elementer til småbruket. «Det er morsomt hvis vi klarer å vekke nysgjerrigheten til folk som går forbi. Vi er stolte av stedet og vil gjerne at folk skal se hva vi holder på med og bli inspirert.»

Trofaste stauder

Samtidig får samboerne stadig større hjerte for klassiske og varige planter. «Vi har skjønt at vi ikke bare kan velge planter som er vakre å se på, men at de må passe til området. Vi har mye stauder og planen er at de skal komme tilbake år etter år. En fusjon mellom nytt og gammelt, klassisk og eksotisk, er det vi prøver å få til.»

Livet på Brandbu er helt annerledes enn i Oslogryta. Ettermiddagene tilbringes utendørs og det er nok å henge fingrene i. Å ha et småbruk er idyllisk med mange fine stunder, men det krever mye jobb. «Det er lurt å ha med i beregningen hvis du drømmer om det samme som oss. Jeg er ganske trygg på at vi har skaffet oss prosjekter for resten av livet», ler Erik.

Prosjekt selvdyrking

Blant dem er «prosjekt selvdyrking» som gutta (med litt hjelp fra naboene) allerede er godt i gang med. «Det har oppstått en hyggelig byttekultur hvor vi deler stiklinger fra våre grønne planter i bytte mot for eksempel settepoteter. Vi gleder oss til å lære mer og er heldige som er omgitt av så mye lokalkunnskap», sier Anders. Selv om småbruksdrømmen krever sitt, har Anders og Erik aldri sett seg tilbake. «Det er ikke tvil om at disse omgivelsene gjør noe med oss. Uansett hvor vi er, har vi noe fint å feste blikket på. Det gir en egen ro.»

ANDERS & ERIKS FAVORITTER TIL UTEROMMET

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.