Hopp til hovedinnhold
EN DAG I HAGEN TIL

Linda Schilén i Sundbyberg

Naturlig mesterverk

I Sundbyberg nord for Stockholm har Linda skapt sin egen drømmende blomsterhage. Den er ikke spesielt strukturert, men litt tilfeldig og vill. «Jeg bruker aldri målebånd eller skisser opp hagen på papir. Da setter jeg meg heller ned og kjenner på hva som skal til for å skape en harmonisk atmosfære.» Lite kan slå naturens egne mesterverk, men det er tydelig at det ligger både innsats og kjærlighet bak Lindas fargerike bed. «Jeg elsker å gå rundt i hagen og se hva naturen har funnet på når jeg har vært bortreist noen dager.»

Takt og tone

Den kunstneriske gartneren holder en knapp på ettårige sommerblomster og anbefaler å velge sorter i samme fargetone, for så å bryte opp og skape kontrast med en spesielt fargesterk variant. «Et bed med bare én type blomster blir fort ensformig og kjedelig. En fargerik blomst høyner opplevelsen», sier Linda.

Hun sammenligner komposisjonen med et kor som krever ulike stemmer og skalaer for å skape vakker dynamikk. Vil du la kreativiteten få enda større spillerom, kan du blande blomster med ulike fasonger. «Kombiner koppformede og spiralformede blomster med prydgress og vakre bladverk. Da skjer det virkelig noe!»

FAVORITTER BLANT LINDAS FRØPAKKER

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.