Hopp til hovedinnhold

Naturlig jul i hagebyen

Bli med hjem til hage- og interiørentusiast Victoria Dam, som står bak Instagram-kontoen @hagebyen. Her er det mye juleinspirasjon å hente.

Victoria Dam drikker kaffe i sin grønne hage

Hage- og interiørentusiast Victoria Dam sverger til en naturlig jul med leken vri. «Stilen min er ganske enkel til vanlig, men i adventstiden går jeg all inn for å skape høy hyggefaktor for hele familien. Jeg bruker mye grønt, mose, einer og eukalyptus, og kombinerer med vakre juleblomster som amaryllis, svibler og juleroser.»

Victorias beste pyntetips: ta naturen med inn! Bind kranser av olivenkvister, eukalyptus og einer. Lag juledekorasjoner fra bunnen av. «Fra hagen høster jeg grønnsaker, frukt og bær som vi bruker til pynt. For meg som har studert i Skåne, hører grønnkål julen til. Jeg elsker å la kjøkkenbordet bugne av vakker kål. Og masse levende lys!» Den selvdyrkede pynten kombinerer Victoria med juleblomster. Rød og hvit amaryllis og Verboom Beauty, en bladløs julerose, er blant favorittene. En kanelfarget julestjerne, retro-varianten av den røde klassikeren, har hedersplassen i vinduskarmen.

På Instagram-kontoen @hagebyen deler Victoria inspirasjon fra familiens nyoppussede hjem i Ullevål Hageby. Målet er å oppmuntre andre til å prøve seg fram med hage og interiør, slik hun selv gjør. «Noen ganger blir resultatet bra, andre ganger må jeg prøve på nytt. Mye handler om å tørre og lære underveis.»

Victoria lar seg inspirere av naturen og samler ideer gjennom hele året. Et av hennes beste juletips er å henge amaryllis opp ned fra en gren i vinduet. «Dekorativt; og blomstene holder seg lenger. Bruk sytråd for å binde dem fast til grenen. Vann direkte ned i stilken», råder hun. «En grønn krans med levende lys over spisebordet skaper også fortryllende stemning.» En annen variant er å sette amaryllisløk i små vaser i vinduskarmen. Dekk vasene med mose og beundre dem i all sin naturlige prakt. «En grønn krans med levende lys skaper også fortryllende stemning over spisebordet».

Gjør som Victoria; pynt inngangspartiet med kranser av buksbom eller tyttebærblader. Et lite grantre skaper julestemning på trammen. Hjemme hos Victoria pynter de uteområdet allerede i november. «Vinteren kan være grå og trist. Grantrær, julekranser og belysning hjelper på humøret.»

Victoria dekker tulipanløker i eikefat med vakker putemose. «Et annet tips er å plukke nyper og sette dem i en stor potte; de røde bærene lyser opp grå vinterdager. Barnas desiderte favoritt er julenissen laget av mose og granbar!» (se oppskrift litt lenger ned i artikkelen).

Lag din egen mosenisse

Du trenger: granbar, mose (grønn og hvit), vikletråd, ståltråd, dekoreple og hønsenetting.

 1. Samle granbar til en kjegleform som du fester i toppen med en ståltråd.
 2. Form en topplue av hønsenetting.
 3. Dekk nettingen med mose og surr den fast med vikletråd.
 4. Sett moseluen på toppen av granbarkjeglen.
 5. Fest et stykke hvitmose like under lua. Nå er skjegget på plass!
 6. Kronen på verket. et rødt dekoreple til nese.
Koselig stemning med stearinlys, ved og grønne planter
Victoria Dam på sin grønne altan
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

SE VICTORIA SINE FAVORITT JULEBLOMSTER

Mose
Mose
Julestjerne
Julestjerne
Julerose
Julerose
Granbar
Granbar
Amaryllis
Amaryllis
Julegran
Julegran

3 kommentarer i “Naturlig jul i Hagebyen

 1. Hvordan gjør du med amaryllis som henger opp-ned?

  • Hei, fyller vann rett i stilken og henger opp med bånd eller ståltråd.
   Hageland

 2. Mye fint og ideer å kopiere🌹❤️🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.