Hopp til hovedinnhold

Lene og Eskil har alltid drømt om å bo ved sjøen i Sandefjord. I 2014 falt de for en tomt på Asnes og gikk i gang med å totalrenovere et gammelt murhus fra 1952. Prosessen deler Lene med over 50 000 følgere på Instagram. «Vi er utrolig glade i dette området. Nærhet til sjø, brygge og båter gir en herlig følelse.»

Elegant miks av betong, tre og gressplen

Selv om beliggenheten er upåklagelig, var tomten i utgangspunktet ikke annet enn en forsømt skråning med masse skog. «Det var ikke engang bilvei opp hit. Den første sommeren hadde vi gravemaskin som ommøblerte og lagde ulike nivåer. Vi satt opp en støttemur på nedsiden for å utnytte plassen best mulig», forteller Eskil.

Hagen og uteområdet har blitt til over tid. «Vi begynte først etter 2-3 år og så nye muligheter underveis», sier Eskil. Istedenfor å bygge en tradisjonell veranda, har paret lagt betongplatting og delt uterommet inn i forskjellige soner med en elegant miks av betong, tre og gressplen. Terrassen er bygd rundt den store sølvpilen som har stått på tomta i årevis. «Vi har lært at veien blir til mens man går. Det lønner seg å jobbe med terrenget og ikke motsatt.»

Lene og Eskil er begge lidenskapelig opptatt av hage og interiør. «Vi snakker ikke om stort annet», ler Lene. Med inspirasjon fra Pinterest og andre instagrammere, har de fokus på å skape en rød tråd mellom inne- og uterom. «Målet med hagen er å komme hjem på ferie. Få en slags strandfølelse og drømme oss bort til sydligere strøk», forteller Lene.

Rene Italia på uteplassen!
Vence er vakker fra alle vinkler og delene har harmoniske proposjoner
Brafab Blixt 019

Ulike soner

På uteplassen er det rom for å sløve i skyggen, sole seg, nyte gode måltider og duggfriske drinker foran peisen. Paret har blant annet innredet med hagemøbler i naturfarget kunstrotting. Palmer, bambus og afrikanske liljer i hvite og sorte krukker understreker den eksotiske feriefølelsen. «Det er morsomt å sitte her og tenke på at vi har skapt dette selv. Jeg klarer å koble ut, men må innrømme at tankene ofte vandrer til neste prosjekt», smiler Lene.

SE OGSÅ: Se vårt utvalg av hagemøbler. 

Dakota spisegruppe sort 003
Rene Italia på uteplassen!

Slik får du stilen til @lenespedersen og @eskilholsen

 1. Dele opp uterommet i soner og mikse materialer som tre og betong, men også ulike nivåer/høydeforskjeller gir et spennende uttrykk og fremhever sonene.
 2. Skap feriefølelsen med palmer, bambus, oliventrær og afrikanske liljer.
 3. Tilpass deg terrenget. Lene og Eskil har for eksempel bygget terrassen sin rundt en gammel sølvpil.
 4. En utepeis gjør at du kan nyte lyse sommernetter til fulle.
 5. Belysning og dekorstein fremhever de delene av hagen du er mest fornøyd med og skaper flott spill om kvelden.
hageland lene pedersen 111

[instagram-feed type=»user» user=»lenespedersen»]

LENES FAVORITTER TIL UTEROMMET

Logg inn i Mitt Hageland

På Min Side kan du se din kjøpshistorikk, få oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger. Du kan også redigere personopplysninger, samtykker og registrere bankkortet ditt for bonusoppsamling.

Bli medlem!

Som medlem av kundeklubben Mitt Hageland får du:

 • Bonus på alt du handler
 • Velkomstsjekk ved innmelding
 • Gode medlemstilbud
 • Bursdagsgave
 • Inspirasjon, tips og råd
 • Invitasjon til aktiviteter og konkurranser
 • Tilgang på Min Side med kjøpshistorikk og oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger
 • Medlemskommunikasjon om tilbud, inspirasjon og invitasjoner på e-post, mobil og digitalt
 • Les medlemsvilkårene!

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Bli medlem!

Passordet må inneholde minst 6 bokstaver, minst en stor bokstav og ett tall.

Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.