Hopp til hovedinnhold

Ridderspore ‘Galahad’ 1 liter potte

Delphinium pacific-hybrid 'Galahad' Co 1,0 ltr

Fra kr 129,90

Viser veiledende pris. Vennligst velg butikk for å se pris for ditt hagesenter.

Ridderspore ‘Galahad’ blomstrer med staselige stilker med halvfylte hvite blomster med svarte midte fra juli til august. Denne Riddersporen med mørkt øye, er et vakkert midtpunkt i alle staudebed. Vil ha en veldrenert og solrik vokseplass, og blomsterstilkene er vakre å klippe av inn til vasen! Nyplantede riddersporer er attraktive for snegler, så pass på å verne mot det. Det kan også være en fordel å sette inn bambuspinne fra våren av slik at de lange stilkene har noe å klynge seg til. Ved å gjødsle hver 2.-3. uke i blomstringen, vil man fremheve mer sideskudd og blomstring på sommeren! Del gjerne rotklumpen for å forynge planten!

Salgsperiode: mars - august

Sortimentet og priser kan variere i de ulike hagesentrene.

Vennligst velg butikk først.
Blomstringstid fra Blomstringstid til
Solfohold for planten
Piktogrammer for beskrivelse av planten Piktogrammer for beskrivelse av planten

På alle måter er Ridderspore ‘Galahad Premium’ en praktfull snittblomst, som med sine enorme blomsterstander er velegnet til gulvvasen. I hagen vil den helst ha full sol og plantes i vanlig hagejord. Fint som fokuspunkt i staudebedet. Blomstrer i juli-august. H7

Dimensjoner 0.0 × 0.0 × 0.0 cm
Varenummer: VS16756 Kategori:

Slik planter du stauder

Stauder og steinbedsplanter er alle dyrket i potter, og kan derfor plantes fra tidlig vår, utover sommeren og helt fram til telen setter seg i jorden om høsten. Når du skal plante stauder og steinbedsplanter, er det noen gode råd du bør følge.

  • De nye plantene gjennomvannes godt før du planter.
  • Før du planter, gjennomarbeider du jorden og fjerner alt flerårig ugress.
  • Tung leirjord tilføres fin grus og gjødslet torv. Slik får planterøttene luft og næring.
  • Sandholdig, mager jord bør også tilføres torv, slik at jorden bedre kan holde på næring og fuktighet.
  • Staudene plantes i samme høyde som de hadde i pottene. Jorden trykkes lett til rundt jordklumpen.
  • Etter at du har plantet, vanner du skikkelig ( 20-30 liter pr. m2), og første vekstsesong må du gi plantene vann jevnlig.
  • Staudene må få gjødsel mår de er kommet godt i gang med veksten. Gjødsle gjerne med Hageland Hagegjødsel eller Hageland Helgjødsel. Doseringen til staudebed finner du på sekken. Husk- du må aldri blande kunstgjødsel eller naturgjødsel direkte i plantehullet.
  • Staudebedet bør holdes ugressfritt. For å unngå ugress, kan du dekke jorden med et tynt lag bark. Bark holder også på fuktigheten i jorda. De fleste stauder gjør seg best i grupper av samme sort med 3-5-7 stk., men gjerne i selskap med andre stauder.

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.