Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Skap det perfekte uterommet med møbler og planter

Endelig er det tid for late fridager og lyse kvelder. Vi elsker å være ute om sommeren, men dessverre er sesongen kort - så gjør det beste ut av det. Her får du inspirasjon til innredning av hagen slik at du får maksimal glede av uterommet.

Med sommeren rett rundt hjørnet må uterommet bli klartgjort før vi endelig kan ønske den varme sesongen hjertelig velkommen. De siste årene har trenden vært å innrede uterommet med samme følelse og stil vi innreder hjemmene våre med - hagen skal være en forlengelse av hjemmet ditt. En flott hage eller spennende uterom kan være med på å øke boligverdien din, men først og fremst gjør vi det for å skape ekstra hygge for oss selv og våre nærmeste.

Møbler og planter som passer til din hage, terrasse eller balkong

Før du starter utformingen av hagen og uteplassen din bør du tenke over husets stil og farger. Har du et moderne hus med en romantisk, frodig hage kan det bli feil - og omvendt. Det kan være vanskelig å vite hvilke møbler og planter som passer med hjemmet ditt, men vi har gode råd!

Moderne/funkis

Har du et moderne eller funkishus vil møbler og planter med et enkelt og stilrent uttrykk være riktig. Møbler i aluminium og textilene passer godt inn her, men også kunstrottingsmøbler med rette linjer og et stramt uttrykk.

For å finne planter til denne stilen kan du få inspirasjon i prinsippene til de japanske hager. Prøv for eksempel middelhavsplanter som sitrus, oliven og rosmarin eller oppstammede vintergrønne eller løvfellende busker. Andre gode alternativer er prydgress, bambus og stauder med spesielt bladverk - som bladlilje eller takløk.

Romantisk/klassisk

Møbler og planter i en nostalgisk og herskapelig stil, vil være riktig å bruke her. For å skape det romantiske og klassiske uttrykket velger du kunstrotting, teak - gjerne kombinert med kunstrotting, eller hvitmalte møbler. Understrek stilen med bruk av tilbehør som puter og pledd.

Planter som passer godt inn i hagen er blant annet margeritter, pelargonia, syrin, lavendel, roser, peoner og klematis. Hvorfor ikke finne frem en gammel kjele eller kanne og fylle med blomster? En sinkbalje med vann og blomsterknopper er også en flott rekvisitt som skaper en romantisk setting i hagen.

Nordisk/naturlig

For å skape den nordiske og naturlige stilen kan du mikse forskjellige møbelmaterialer og planter. Det vil si aluminium, kunstrotting og teakmøbler. Når det gjelder tilbehør kan du velge forskjellige teksturer og materialer som kurv og saueskinn, og kontrastfylte puter og pledd. 

Stemorsblomster, spiselige vekster som urter og tomater, stauder, krypende vintergrønne planter og kaprifol er planter som understreker denne stilen.

La naturen bestemme plassering

Før du setter i gang med å hviske ut grensen mellom inne og ute, kan du tenke over hvilket behov du har. Har du en stor hage som skal innredes? Er det en lite terrasse eller balkong? Eller kanskje det er en liten krok i hagen?

Start gjerne dagen med å legge merke til hvor solen kommer opp først, og hvor den treffer best på ettermiddagen og kvelden. Sjekk også vindskjerming, utsyn og innsyn til hagen og på terrassen. Ut ifra dette ser du hvor møblene dine burde plasseres.

Flere kombinasjonsmuligheter

Hvor mye plass du trenger, og faktisk har å bruke, er viktig å tenke over. Skal den brukes til å spise eller avslapning - eller kanskje begge deler? En populær hagemøbeltrend har vært å kjøpe en kombinert sofa- og spisebordløsning. På den måten får du det beste av begge verdener. Et høyt spisebord til sofagruppen gir riktig høyde for bespisning, samtidig som du får sofaens gode komfort.

Når det gjelder sofagrupper, så finnes det et stort utvalg av kombinasjonsmuligheter. Ønsker du en ferdig sammensatt hjørne/modulgruppe? Eller kanskje en 2 og 3-seter er riktig for deg? Uf ifra plassen du har å bruke og hva du ønsker deg, kan du bygge opp din egen modulgruppe.

Hos Hageland finner du et stort utvalg av møbler med forskjellig sittekomfort. Ønsker du at det skal være et ekstra godt avslapningsområde, kan du velge tykke rygg- og seteputer og sittegrupper med høy rygg.

Slik bevarer du hagemøblene dine
Har vinteren satt sine spor på hagemøblene? Fortvil ikke, her får du en innføring i hvordan du vedlikeholder hagemøblene dine.

Har du liten plass?

Er det dårlig med plass, men du ønsker fortsatt å nyte varme sommerdager ute? Da er det mulig å lage en hyggekrok i hagen eller på terrassen. Et ørelappsett er å anbefale da det ikke tar stor plass. Her finnes det ofte pakkeløsninger som inneholder to stoler, fotskammel og sidebord til en god pris. Noen ørelappstoler har også ekstra god sitte- og hvilekomfort, med regulering i ryggen – en såkalt reclinerstol.

Til balkongen kan du velge et kafe/bistrosett eller sette sammen to karm- eller posisjonsstoler og et lite sidebord. Dersom du heller vil ha en sofa- og hjørnegruppe, er noen av Hagelands 2-setergrupper produsert med tanke på små terrasser eller balkonger.

Personlig preg

Men husk at dette ikke er satt i stein. Det er din hage og du bestemmer selv hvordan du ønsker at den skal se ut. Selv om vi ofte velger både natur- og kunstmaterialer i naturfarger, kan det være spennende å pynte opp med litt farger. Puter, tepper og tekstiler i ulike farger og mønstre, og ikke minst blomster og lykter, kan sette et personlig preg på uteplassen.  

Sørg for å ta godt vare på hagemøblene dine slik at du kan nyte uterommet i mange kommende sommersesonger.

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem