Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Ta inn vekster som ikke tåler frost

Hvis du ønsker å overvintre noen av de varmekjære flerårige plantene er det viktig å ta disse inn før det blir frost.

Appelsintreet og oliventreet trenger en hvileperiode for å kunne sette nye blomster og skudd til neste sesong. Et lite brukt rom i huset, hvor temperaturen kan senkes, er et passende oppbevaringssted for plantene om vinteren. En kjølig vinterhage, isolert veranda eller et innebygget uterom med litt varme er også gode steder for vinterdvalen.

Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn 2-3 grader, 3-10 grader er best. Plantene skal ikke ha næring mens de hviler.

Tåre (Fuchsia)

Under vinterdvalen må plantens holdes nokså tørr, og temperaturen bør ligger mellom 5 til 10 grader. Den krever svært lite vann, bare nok til at den ikke dør. Da skal jorden være helt tørr før man vanner. For mye vann om vinteren kan føre til gråskimmel. Plasseringen bør også være lyst. Har man ikke tilgang til lys på oppbevaringsstedet bør bladene fjernes helt før planten settes i mørke. I slutten av februar kan planten tas frem i lyset igjen, pottes om og temperaturen bør være mellom 15 til 20 grader.

Pelargonia

Pelargonia klippes ned og settes i kjelleren, eller et annet kjølig men frostfritt sted. Ut over høsten og vinteren kan du gi plantene litt vann i ny og ne, slik at de ikke er helt knusktørre. Til våren tar du dem fram i lyset igjen, gir dem en ny og større potte med ny jord, vanner og gjødsler på vanlig måte. Hvis du klipper tilbake de først små spirene vil planten bli tettere og kraftigere.

Ta inn og pott om kryddervekstene

Krydderurter som ikke tåler frost bør settes inn når gradestokken kryper ned mot null. For at du skal kunne lykkes videre med krydderurtene inne, er det lurt å gi de en god start. Begynn med å potte opp krydderplantene i en potte med god drenering og ny frisk jord. Krydderurtene trenger en lys og litt kjølig plass gjennom vinteren, vanlig stuetemperatur blir litt for varmt. Husk at med mindre lys og lavere temperatur, må også vanningen og gjødslingen reduseres.

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem