Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Julebelysningen som lyser opp mørketiden

Julen handler om nostalgi og tradisjoner vi har hatt fra ung alder, og for mange er stemningsfull julebelysning en del av det. Å pynte med lys både inne og ute kan gi den virkelig gode julefølelsen. La deg inspirere av våre tips.

Selv om julen er tradisjonsrik, handler det også om nye trender og impulser. I tillegg til tradisjonell juletrebelysning, vil du finne alt fra lysslynger, julestjerner, juletrær med belysning, lysestaker og lysende figurer. Var du klar over at den årlige importen av julepynt har blitt tredoblet siden 1988?

Hva slags julebelysning kan jeg velge mellom?

I din nærmeste Hageland kan du finne det du trenger for å møte vintermørket med lys, og vi har julebelysning til både inne- og utebruk. I alle hovedsak kan du velge mellom tre varianter:

  • Varm hvit som gir gulaktig lys
  • Hvit som er klarere og blankere enn det gule lyset
  • Flerfarget som kommer i ulike farger

Levetiden på lys har blitt dramatisk endret de siste årene, og LED-lys gir deg valget mellom julebelysning som varer i 10 000 timer eller 50 000 timer. LED-lys er effektivt, og ved å bruke tidsstyring i tillegg kan du spare både miljø og penger. Og husker du hvor problemfylt det var å finne den ène lyspæra som hadde gått? Det trenger du ikke gjøre med LED-lys. Om ei pære ryker, vil resten likevel fungere.  

LED-lys gir deg valget mellom julebelysning som varer i 10 000 timer eller 50 000 timer

Når det kommer til julebelysning kan du selvfølgelig velge lys som går på strøm, men også batteridrevet. Det kan være vanskelig å finne stikkontakter til alle lampene og det andre du trenger strøm til – i tillegg til julebelysningen. For å unngå mange skjøteledninger, og ikke minst brannfaren, kan det være lurt med batteridrevet belysning. Og med den smarte timerfunksjonen vil lysene stå på i 6 timer før de skrur seg av i 18 timer. På denne måten slipper du å bekymre deg over om du glemte å skru av alt eller ikke.

Skal du feire jul på hytta der det er mangel eller begrensninger på hvor mye strøm du kan bruke, vil batteridrevet julebelysning komme godt med.

Julebelysning inne

De fleste kan huske å ha hatt en lysende stjerne i toppen av treet siden de var små, men stadig flere ønsker å lyse opp mørketiden enda mer. Ved å blande nytt og gammelt kan du lage den gode julestemningen i alle hjemmets rom.

Har du en gammel trekasse kan du for eksempel fylle dem med juleblomster eller pynt, og plassere en slynge av LED-lys blant pynten. Lysende juleelementer kan også skape en lun stemning på soverommet. Tenk så koselig det blir når du får servert julekaffen på senga.

For de som ikke er så glade i for mye glitter og ønsker en minimalistisk jul med det stilrene, kan man velge få, men riktige elementer i samme fargenyanse. Da vil du likevel oppnå den hyggelige stemningen, samtidig som du bevarer den personlige stilen din.   

Julestemning til hus og hage

En brannsikker jul

Med levende lys, ledninger og mye julepynt, kommer også brannfaren. Vi i Hageland ønsker at du og familien din skal være så trygg som mulig, og kommer derfor med tre gode tips for en brannsikker og fredelig jul:

  1. Vær på vakt og ikke la verken levende lys eller julebelysning være på når du ikke er hjemme. Ved å bruke LED-belysning med tidsstyring kan du være tryggere, samtidig som du sparer strøm.
  2. Sjekk at julebelysningen ikke har sprukne ledninger eller andre svekkelser. Unngå også at de blir klemt i dører eller karmer. Sørg i tillegg for at ledningen ikke er en snublefare for de i hjemmet.
  3. Ønsker du å dekorere mye ute må du bruke skjøteledninger som er laget for utendørsbruk. For å være trygg på at anlegget tåler bruken bør du ringe en elektriker. Husk at utekontakter skal være montert av en elektroinstallatør.      

Å lyse opp uteplassen skaper magisk stemning og hygge i mørket. Men når du skal lyse opp ute må du huske at innendørs julebelysning har mikroblendbatteri som ikke tåler å være ute, og at du trenger en vanntett adapter for utebruk.

Du kan velge den klassiske utebelysningen som er å pynte trær og busker med lysslynger. Fest de i toppen og la de henge rett ned, eller plasser lysene i en spiral nedover. Du kan selvfølgelig også lyse opp huset ditt. Inngangsparti, hushjørne, takrenne eller stolper er fine å bruke for å fremheve detaljer.

Hos Hageland finner du startsett som er 10 meter lang og har 100 lys. Er det store områder som skal belyses, kan det bygges ut til 500 meter med hele 5000 lys – uten at du må bruke flere stikkontakter. Disse produktene er enkle å montere og det krever ikke mer enn at du skrur dem i hverandre. Bruker du ikke en av koblingene vil den være beskyttet av en hette som sørger for at vann ikke kommer inn.

Et godt tips er å teste julebelysningen før du drar fra butikken, uansett om de er til inne- eller utebruk. Det er fort gjort å åpne esken og se om de lyser. Glemmer du det i butikken, bør du gjøre det når du kommer hjem så du ikke sitter med lys som ikke fungerer når du skal pynte.

Velkommen til din nærmeste Hageland for en hyggelig julehandel. Her kan du finne det du trenger for å lyse opp mørketiden, vakre juleblomster og juletrær – både kunstige og ekte. Ta gjerne en titt på våre andre artikler om jul for mer inspirasjon.

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem