Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Druesorter - som kan dyrkes ute i Norge

Inntil for få år siden var det kun mulig å få modne druer i veksthus eller lignende før frosten kom. De siste årene har vi imidlertid fått sorter som er utviklet i Baltikum, og som tåler godt de norske vintrene, også i innlandet der temperaturen kan gå under -30 grader.

De nye sortene fra Baltikum tåler godt den norske vinteren

Det beste med disse sortene, er at de gir modne bær i slutten av august og starten på september. Sortene er både grønne og blå, og tenk noe så deilig å plukke store klaser med modne, søte og store druer på ettersommeren! Da kan man drømme seg vekk og tenke på sydligere strøk selv om man holder til her i det kalde nord.

I all hovedsak er det tre sorter som er i salg, og som vi i Hageland kan anbefale deg.

Her er druesortene:

Zilga – denne sorten er blå og druene er middels store og på middels store klaser. God og søt smak, som nok kan minne litt om blåbær. Denne sorten er utmerket for kalde innlandsstrøk, speiselt om den kan dyrkes mot en vegg. Den er svært kraftigvoksende og produktiv latvisk sort som er herdig ned mot -25 til -35 grader.

Supaga – får gulgrønne store druer på middels store klaser. Den er relativt tidlig, og sorten er produktiv og druene har en svært god, fruktig og søt smak. Vinterherdig ned mot -25 grader.

Mika – meget produktiv druesort som får modne blå druer i august-september i en sørvegg. Planten har kraftig vekst og er meget hardfør

Det er tre tips for å lykkes med druer:

  1. Velg riktig sort – Hageland anbefaler Supaga, Zilga og Mika
  2. Plasser den på et lunt og solrikt sted
  3. Beskjær korrekt!

Dersom du ikke klarer å spise opp alle de søte druene på drueranken din, kan du for eksempel lage verdens beste saft. Rens druene fra stilkene, ha dem i en gryte og knus dem. Kok så opp, og la det småkoke i 10-15 minutter. Sil ut saften, og kok opp på nytt. Tilsett 1,5 kopp sukker til hver liter saft, og rør til alt sukkeret er oppløst.

Tilsetter du et par kanelstenger og 2-3 stjerneanis samtidig som du har i sukkeret, får du en deilig julesaft som du kan imponere familien med i juleselskapet! Hell den varme saften på flasker og forsegl! 

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem