Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Inngangspartiet

Inngangspartiet er det første vi legger merke til når vi kommer på besøk og en av de beste måtene å ønske dine gjester velkommen på, er å ha et trivelig og lunt inngangsparti.

Frodige planter gir et hyggelig og innbydende inntrykk

I vårt sortiment finnes det et vell av planter med mange ulike variasjoner både i voksemåte, farger, størrelser og blomstringstider som du kan dra nytte av når du skal planlegge et inngangsparti. Tar du også hensyn til plantenes krav til vokseplass, vil du få et lettstelt og hyggelig inngangsparti som gir alle en hyggelig velkomst.

Dette bør du tenke på før du planter

  • Det hender ofte at inngangspartiet ligger nord eller øst, noe som gjør at det blir liggende i skygge det meste av dagen. Velg derfor planter som tåler skygge til halvskygge, og som også trives i litt fuktig jord. 
  • Tenk klimasone og plantenes herdighet, slik at du får rett plante på riktig sted.
  • Hvis jorddybde og jordkvaliteten ikke er noe å skryte av, kan det være best å lage noen opphøyde plantebed.
  • Hvis du ikke har anledning til å lage plantebed, vil krukker og potter gi liv og farge til en trapp eller en plass.

  • Vintergrønne busker og trær gir et frodig inngangsparti hele året rundt. 

Krukker og potter - et godt alternativ

Krukker og potter er i seg selv dekorative, trenger lite plass og kan flyttes på hvis de ikke er for store. Det er enkelt å lykkes med krukkeplanting. Det er fordi du har god kontroll med jord, næringstilførsel og vann. Nesten alle arter sommerblomster kan brukes i krukker, kasser og urne. I en stor krukke kan du også velge en sammenplanting av ulike busker, stauder, vintergrønt og blomsterløk.

Et enkelt og lettstelt inngangsparti

De fleste vintergrønne busker og trær trives i halvskygge og vil derfor passe ypperlig til de fleste inngangspartier. Vintergrønne busker og trær finnes i mange ulike høyder, former og farger, og hvis du kombinerer ulike arter og sorter blir resultatet et spennende inngangsparti hele året rundt. Noen vintergrønne trær blir store, mens andre finnes som langsomvoksende dvergformer eller små kompakte kule - eller søyleformede busker. For å lage et lettvint inngangsparti som ikke krever så mye vedlikehold, kan det være lurt å velge vintergrønne bunndekkere i kombinasjon med stauder, blomsterløk, sommerblomster og små blomstrende busker.

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem