Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Slik lykkes du med grønne planter

Grønne planter følger med gjennom alle trender og stilretninger, de skiftes bare ut ettersom hvilke bladformer eller farger som er populære. Vi husker godt 80-tallets paraplytre og Yucca palme, og nå er disse plantene på full fart inn i interiøret igjen.

Godt for innemiljøet

Store grønne planter, bregner, kaktus, sukkulenter og palmer har igjen blitt en del av interiøret. Ikke bare er de grønne plantene trendy, men de har mange gode egenskaper også. Visste du at de grønne plantene har evnen til å gi oss et bedre inneklima og samtidig øke vårt psykiske velvære? Forskning viser at grønne planter tilføre oksygen og holder luftfuktigheten på et sunt nivå i den ellers så tørre stueluften.

Det er også godt dokumentert at mennesker som arbeider eller oppholder seg i rom med grønne planter har færre problemer med hodepine eller luftveisinfeksjoner. Resultater har også vist at stressnivået minker og at konsentrasjonen blir bedre, så nå er det bare å fylle opp med grønne planter, og gi deg selv et bedre innemiljø. 

Slik lykkes du med grønne planter

Innred med grønne planter

Grønne planter gjør noe med et hjem, det blir mindre sterilt og mer hjemmekoselig. Mer naturnært, rett og slett! De er innbydende, og fungerer ofte som en måte å vise en personlig stil. Planter virker også som et fornyende element i et hjem, de er lette å bytte ut og er også en billig vei til forandring.

Grønne planter passer inn overalt - på badet, i stuen, på soverommet, kjøkkenet og i lesekroken

Plantene kan enten stå alene i store potter på gulvet, henges i ampler, stå flere sammen i grupper, stå i vinduet eller på stuebordet. Det eneste du må huske på at du tenker på lysforholdene der hvor du setter plantene og at desto mindre lys og lavere temperatur desto mindre vann trenger plantene.    

Slik lykkes du med grønne planter

Vanning: ​Å ha «grønne fingre» er ikke nødvendig for å ha frodige planter. Det gjelder bare å huske at planter er levende og trenger tilsyn av og til.
Det største problemet er at vi vanner plantene for mye og at plantene får for lite lys. Mange spør om hvor ofte og hvor mye vann en plante skal ha. Det er umulig å oppgi et mål på mengde vann, men generelt kan man si at ingen planter liker å stå med røttene i vann.  Mengden vann avhenger videre av hvor varmt planten står, og hvilken type plante det er snakk om. Jorden må få tørke opp mellom hver gang man vanner, slik at røttene får luft og ikke råtner.  

​Stikk fingeren i jorda. Er du usikker på om du trenger å vanne plantene er det lurt å stikke fingeren ned i potten for å kjenne etter

Lys: Ingen planter klarer seg uten lys. Generelt trenger blomstrende planter mer lys enn de som bare er grønne.
Planter med store, tynne blader er tilpasset mindre lys, mens blader som er stive, harde, eller utstyrt med hår eller voks, vil ha mye sol. Setter man en plante med store og tynne blader i sterkt sol, vil de svis. Tommelfingerregel - desto lysere og varmere en plante står, desto mer vann trenger den.

Lettstelte kaktus og sukkulenter

Er du usikker på om du trenger å vanne plantene er det lurt å stikke fingeren ned i potten for å kjenne etter.  

Hos Hageland finner du et stort utvalg av grønne planter. Kom innom ditt nærmeste hagesenter fot å få gode gartnetips på kjøpet!

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem