Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Miks og match med sesongens tulipaner

Det finnes nok ingen blomst som lokker frem like mye vårfølelser som tulipanen, og mens du venter på lysere og varmere tider, kan du piffe stuen, kjøkkenet eller middagsbordet med en stor bukett tulipaner i vakre, vårlige farger.

Fredag den 18. januar feirer vi tulipanens dag, og med Tulipanens dag feirer vi at den norske tulipansesongen er i gang for fullt.

Tulipanens dag
En så populær blomst som tulipanen har selvsagt fått sin egen dag. Midt i den kalde og mørke januar feirer vi tulipanens dag. Fredag den 18. januar feirer vi tulipanens dag, og med Tulipanens dag feirer vi at den norske tulipansesongen er i gang for fullt.

Tulipaner blir aldri feil
Det finnes mange tradisjoner rundt blomster, men når det gjelder tulipaner finnes det ingen regler. Tulipaner kan pynte opp i hverdagen, høytiden eller i festlige lag, og en ting er sikkert – tulipaner er vakrest i flokk. En stor bukett med tulipaner i blandede farger eller farger som går ton-i-ton - uansett vil du få en blomsterbukett som fanger oppmerksomheten.

En bugnende blanding

En stor bukett bugnende tulipaner i blandede farger, fanger oppmerksomheten uansett hvor de plasseres. Tulipaner passer perfekt i litt store tunge vaser med vid åpning, slik at det blir plass til en stor bukett. Er vasen i tillegg transparent, kan man også se de flotte lyse grønne stilkene som gir en fin kontrast til blomstenes farger.

Slank og elegant
Ved å plassere tulipaner i høye slanke vaser fås et stilrent og elegant uttrykk. Her kan du blande tulipanene med andre blomster, eller holde deg til en fargeskala som går ton-i-ton.

For ekstra visuell effekt, kan en gruppe vaser settes sammen, gjerne på et fat som enkelt kan flyttes etter behov.

Slik lykkes du med tulipaner

Tulipaner er lite kravstore blomster, så lenge de får påfyll av vann hver dag. En bukett med tulipaner holder seg minst 1 uke, om ikke lenger.

  • Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.
  • Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann
  • Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av, og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.
  • Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.
  • Fyll på vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.
  • Tenk på plasseringen av tulipanene. Frukt utsondrer etylen, som påskynder aldringen av blomstene.
  • Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten, vil det forlenge holdbarheten. 

Tulipaner kan pynte opp i hverdagen, høytiden eller i festlige lag, og en ting er sikkert – tulipaner er vakrest i flokk. 

Fargesprakende

Ved å mikse tulipaner i sterke farger skapes en dramatisk og livlig effekt. Rosa tulipaner sammen med røde og oransje, gir flotte kontraster og fargeglede. Det er lett å tro at de fargeglade bukettene ikke passer inn i minimalistiske miljøer, men som en kontrast til det enkle interiøret, kan en morsom bukett være akkurat det utropstegnet som trengs for å gi rommet personlighet. Tulipaner er definitivt en flørt med farger.

Den klassiske og rene formen
Tulipanens enkle og rene linjer passer inn i de fleste omgivelser.  Tulipaner kombinerer det tradisjonsrike med det elegante, og kan enkelt arrangeres i vaser med ulike former og farger.  Velg gjerne vaser i samme fargetone som tulipanene, eller i hvitt eller en kontrastfarge.

Kombinasjoner
Det er utrolig vakkert å sette tulipaner sammen med andre blomster. Bruk gjerne blomster som er i samme sesong, eller bare enkle grener for å få et vårlig uttrykk. 

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem