Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Trendy grønnplanter som tåler det meste

Den grønne bølgen er over oss, og grønne stueplanter er trendy som aldri før. Men alle planter trenger en viss mengde lys og vann for å trives, og noe planter trenger mer enn andre. I en travel hverdag er det kanskje ikke så lett å huske å stelle plantene, men fortvil ikke – det finnes faktisk et knippe seiglivede planter som tåler at omtanken svikter innimellom.

Nedenfor har vi valgt ut noen hardhauser som både tåler det meste, er trendy og som trives godt i stuemiljø. 

Pilea peperomioides

Denne lille, søte, grønne planten har virkelig fått seg et oppsving det siste året. Det er nesten ikke et eneste interiørbilde i sosiale medier hvor denne planten ikke er representert. Pilea er ikke en nykommer i markedet, men en av de gode, gamle klassikerne som har blitt trendy igjen. Pilea trenger godt med lys, men ikke direkte sollys og vær forsiktig med vanningen. La planten tørke opp mellom hver. Gjødsels 1 gang per måned. 

Konglepalme (Cycas revoluta) 

Konglepalmen ser ut som den har bladene samlet i stor kongle nederst, derav navnet. Den vokser sakte og tåler å stå i fullt sollys. Behovet for vann hos konglepalmen avhenger av hvor varmt den står, men den bør uansett få tørke opp mellom vanningene. Den kan stå varmt i sommerhalvåret, men i vinterhalvåret bør den stå kjøligere og vannet sparsomt. 

Slik får du vidunderlige grønne planter inne.

Blankblad (Zamioculcas zamiifolia)

Den som har besøkt moteriktige butikker, kontorer eller restauranter i de siste årene kan ikke unngå å ha lagt merke til denne dekorative planten med de spesielle grønne bladene.  Blankblad er en meget nøysom plante som kan stå flere uker uten vanning. Må aldri stå i direkte sollys, halvskygge er best. 

Elefantfot (Beaucarnea recurvata)  

Denne planten har lange, stive og trådsmale blader som kan bli minst 50 cm lange. Ettersom bladene blir lenge vil de også vri seg, slik at de danner et dekorativt «fossefall» ut fra basis. Dette er en plante som tåler det meste, bortsett fra for mye vann. Den nederste delen av stengelen samler vann, noe som gjør planten særlig tørkesterk. Elefant fortrekker en lys plassering og kan stå i direkte sol. 

 

Aloe vera

Aloe vera er kjent for å ha gode virkninger som medisinplante. Den har blitt brukt i 3000 år ved behandling av brannsår. Aloe vera brukes også som basis i skjønnhetsmidler og finnes i hundrevis av kosmetiske produkter. Aloe vera plasseres fra full sol til halvskygge, og kan klare seg uten vann i mange uker.

Lettstelte kaktus og sukkulenter

En mix av sukkulenter

Sukkulenter er fantastiske. De er vakre, søte, vulgære og spennende, og best av alt, de tåler en støyt. De tåler å tørke ut, og de tåler direkte sollys, faktisk blir de flottest når de får mye sol og kan gjerne stå ute om sommeren. De får også mer utpregede farger når de står ute, både på grunn av lyset og på grunn av fluktuasjoner i temperaturen. Man kan holde igjen veksten i sukkulenter ved å vanne de sjelden, men de trives best hvis de får vann regelmessig. Det er viktig å la de tørke godt ut mellom hver vanning.

Det er mange morsomme sukkulenter, vi har både propeller, pengetrær, glidelåser og horebukker. Utvalget av sukkulenter er stort, så her er det bare å finne noen man selv liker.

Voksblomst (Hoya carnosa)

Voksblomst er helt klart en favoritt blant stueplantene. Planten er elske for sin frodighet, nøysomhet, og sine flotte duftende blomster. Den slyngende veksten gir mulighet for å skape spennende grønne formasjoner som kan passe inn i hvilken som helst stil.

Svigermors tunge (Sansevieria trifasciata)

Svigermors tunge også kalt bajonettplante tåler tørr luft, kan stå i full sol til halvskygge. Dette er en plante som tåler det meste – kun for mye vann vil skade denne tøffingen. Mange nye former og varianter har blitt foredlet frem. Dette gjør at denne ellers så tradisjonelle planten fremstår som spennende og tidsriktig.

Ficus microcarpa ‘Ginseng’

Ficus ‘Ginseng’ er en flott grønn plante som kan formes som et bonsai tre – planten kalles derfor også for «bonsai for nybegynnere». Dette er en lettstelt plante som liker halvskygge, og som kan klare seg en stund uten vann.

Rotterumpe (Peperomia rotundifolia)

På mange Peperomia minner blomsterstanden om en rottehale, derav det litt uvanlige navnet til en plante å være. Rotterumpe er en lettstelt plante, med blader som er tykke og voksaktige, kan minne om sukkulenter. Unngå å sette planten i direkte sol, og vær forsiktig med vanningen. Lar du din rotterumpe tøke lett opp mellom vanningene og samtidig plassere planten på en lys plass, er du nesten sikker på suksess.

Velkommen inn i det grønne hos ditt nærmeste hagesenter.

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem