Ditt hagesenter -
Er ditt hagesenter
?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Søk på sted:

eller
Vil du velge som hagesenter ditt?
Ja Nei? Velg annet hagesenter

Orkidé

Phalaenopsis - er det din favoritt?

Det finnes svært mange sorter orkidéer, og den vi kjenner aller best er Phalaenopsis. Denne er enkel å stelle og blomstrer mye og lenge. På Hageland finner du Phalaenopsis i ulike størrelser og fasonger. Orkidéer liker å bli plassert lyst, men ikke i direkte sollys. Om vinteren kan du gjerne plassere den i et syd-vendt vindu.

Slik får du orkidéen til å blomstre!

Når orkidéen har blomstret ferdig bør du beskjære blomsterstengelen rett over andre blomsterknopp. Er stilken helt vissen, klipper du den helt ned. Plasser potten lyst, men svalt. Dette stimulerer ny vekst og ny vakker blomstring.

Slik vanner du orkidéen!

De fleste orkidéer kommer fra tropiske områder og trives med høy luftfuktighet. Det er derfor viktig å pleie din orkidé med vann. Skyll røttene under vann i springen, eller sett potten i en bøtte med vann. La overflødig vann renne godt av før du setter orkidéen tilbake i potten. Spray røttene med vann 1-2 ganger pr uke. Også orkidéene trenger næring for å trives.

 

Orkidénæring og orkidéjord

De aller fleste orkidéer er snylteplanter og trenger ikke å stå i en potte med jord for å ta til seg næring. Orkidéene tar seg godt ut i potte, men det er viktig å bruke spesialjord til orkidéer som består av barkbiter i ulike størrelser. På denne måten får røttene luft. Potten du bør bruke skal også være relativt liten, slik at vann ikke samler seg opp. I vekstperioden fra rundt mars til oktober trenger orkidéene ekstra næring. Blomstrer orkidéen din også om vinteren gir du planten litt ekstra næring. Bruk spesialnæring beregnet på orkidéer. 

Lukk
Følg oss på facebook Følg oss på instagram

Bli medlem i HAGELAND-KLUBBEN

Dine fordeler:

Register deg her

Bli medlem i Hageland-klubben

Bli medlem