Juli - hagekalender

Spis bær, topp tomatplantene og vann godt. Dette bør du gjøre i hagen i juli!

Pass på sommerplenen om det er varmt og tørt – ikke klipp for kort

Husk å ikke klippe gresset for kort, om gresset er litt høyere er det mer motstandsdyktig. Klipp heller regelmessig, men ikke for mye. Rundt 3- 4 cm er passe, om gresset er kortere er det mer utsatt for sol og tørke.

Så sukkerertfrø

Så frø av sukkererter et solrikt sted i hagen. Bruk næringsrik jord med PH-verdi på litt over 6,5 og legg frøene i jorda med rundt 3-4 cm dybde. Husk en avstand på frøene på ca 10 cm. Vann rikelig!

Husk å vanne

De aller fleste planter trenger jevnlig vanning. Gi plantene en skikkelig med vann når du vanner. Er det begrensninger på vanning i ditt område prioriter nyplantede planter, blomster i krukker og kjøkkenhagen. Etablerte hekker, busker, trær og plen finner vann på egenhånd.

Beskytt bærbusker mot fugler

Unngå at fuglene spiser opp alle de deilige sommerbærene, sett opp et fuglenett eller bærnett som beskytter buskene.

Nyt bær fra hagen

Nyt deilige sommerbær fra hagen. Sylt, bak eller nyt nyplukkede jordbær med fløte eller rips med vaniljesaus. Smaken av sommer!

Klipp ned riddersporer

Om du klipper ned riddersporen etter blomstring, kan du få nye friske skudd og flere nye blomster.

Få flere jordbærplanter med utløpere

Ta stiklinger fra jordbærplantene du har i hagen! Ved å klippe av utløpere, altså nye skudd på planten. Sett utløperne direkte i jorda i et bed eller i en potte fram til de får røtter og deretter plant de ut. Vann godt i starten for at røttene skal kunne utvikle seg.

Husk å gjødsle sommerblomstene

Sommerblomstene trenger næring, og det er fint å gjødsle dem lite, men ofte. Med gjødsel vokser de raskere og blir motstandsdyktige mot sykdom og skadedyr. Bruk aller helst krukkejord med langtidsgjødsel til sommerblomstene. Da er de sikret nok gjødsel.

Topp tomatplantene

Klipp av toppskuddet på tomatplantene for å få større og flere tomater. Om du ikke beskjærer vil tomatplanten få for mangeblader og ikke like mange tomater. Dette bør gjøres i slutten av juli til begynnelsen av august.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.