Hopp til hovedinnhold

Hybridbarlind ‘Hillii’ 4,5 liter potte

Taxus media 'Hillii' Co 40-50 cm

Fra kr 299,90

Viser veiledende pris. Vennligst velg butikk for å se pris for ditt hagesenter.

Hybridbarlind ‘Hillii’ er den mest brukte sorten av barlind til hekk. Den har en mørk grønn bladfarge på de korte nålene. Grunnen til at den er mye brukt er at den ikke setter bær som normalt på barlind er røde og giftige. Planten har en opprett vekstform og vil helst ha en moldrik jord, gjerne i skygge. Brukes den som hekk, klippes den i midten av juni og senere i slutten av juli. Da får du en tett og flott hekk som dekker for inn- og utsyn! Vokser den fritt an den bli 2-2,5 meter høy!

Salgsperiode: mars - september

Sortimentet og priser kan variere i de ulike hagesentrene.

Vennligst velg butikk først.
Solfohold for planten Solfohold for planten Solfohold for planten
Piktogrammer for beskrivelse av planten Piktogrammer for beskrivelse av planten Piktogrammer for beskrivelse av planten Piktogrammer for beskrivelse av planten

Barlind ‘Hillii’ har en smal, opprett og tett vekst med mørkegrønne korte nåler. Tåler godt skygge, og setter ikke bær. ‘Hillii’ er nøysom og vindsterk og trives best i kalkholdig jord. En av våre mest brukte hekkplanter, og kan klippes og formes som ønsket. Ca høyde: 2-2,5 meter. H5

Dimensjoner0.0 × 0.0 × 0.0 cm

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Hybridbarlind ‘Hillii’ 4,5 liter potte”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Varenummer: VS1651 Kategorier: ,

Beskjæring av hekk

For at få en tett hekk fra starten, er det en god idé å klippe buskene inn til sidene rett etter at du har plantet. Ikke klipp toppene – det skal du først gjøre når hekken har vokst til ønsket høyde. Vintergrønne hekker med barnåler som f.eks. barlind og tuja, klippes normalt bare en gang om året – helst før august måned. Da får de nye skuddene tid til å vokse før vinteren. Hekker av f.eks lønn, agnbøk, hagtorn, bøk, liguster, alperips, klippes best like før midtsommer.

Slik planter du hekk

De nyinnkjøpte hekkplantene må holdes fuktige inntil de er plantet – sett dem gjerne i en sort plastpose et kjølig sted i skygge. Hekkplanter er som regel barrotsplanter, og de kan derfor lett få tørkeskader .

  • Før du planter skal jorden gjennomarbeides grundig i en bredde på ca 50 cm og i en dybde på minst 35-40 cm. Er jorden hard og inneholder mye leire, forbedres den med lys torv eller kompostert kugjødsel. Tilfør gjerne rikelig med grov grus. Det gir luft til planterøttene. Mager, sandjord tilføres kompostert kugjødsel eller lys torv. På denne måten vil jorden holde bedre på fukt og næring.
  • Etter at jorden er godt gjennomarbeidet, trekker du en snor der du skal plante hekken. Grav opp det første plantehullet, sett den første planten ned i hullet og dekk med jord fra neste plantehull. På denne måten bruker du halve tiden på plantearbeidet. Er dere to personer-én som planter og én som graver, går det som en lek!
  • Planteavstand varierer fra sort til sort med 2-5 planter pr. meter.
  • Etter at du har plantet, tråkker du jorden lett til rundt plantene. Deretter skal de gjennomvannes grundig. (20-30 liter vann pr. m2)
  • Har du plantet tidlig om våren, skal du holde plantene jevnt fuktige den påfølgende sommeren. Planter du om høsten, gjennomvanner du jorden før du planter. Våren etter holder du plantene jevnt fuktige.
  • Hekkplanter som plantes om våren, gjødsles enten med Hageland Hagegjødsel, beregn 80-100 g pr. m2, eller med Hageland Helgjødsel, beregn 100-125 g pr m2. Planter du om høsten skal du vente med å gjødsle til påfølgende vår. Etter dette, gjødsles hekken hver vår med samme dosering. Fordel gjødselet jevnt og aldri ved rothalsen til plantene.

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.