Hopp til hovedinnhold

Junisøtmispel ‘Moelv’ 4,5 liter potte

Amelanchier spicata 'Moelv' Co 4,5 ltr

Fra kr 299,90

Viser veiledende pris. Vennligst velg butikk for å se pris for ditt hagesenter.

Junisøtmispel blomstrer med hvite til rosa blomster i tette, opprette blomsterstander i mai. Får purpurfargede og blå-doggete frukter i aug/sept., og bladene får en rødbrun høstfarge. Dette er en nøysom plante med opprett vekstform. Trives best i sol/halvskygge. Junisøtmispel blir i hovedsak brukt til hekk eller leplante da den er hardfør og vindsterk. Brukes den som klipt hekk, klippes den etter blomstring. Høyde: 3-4 m. H7

Salgsperiode: mars - oktober

Denne varen er ikke i sesong.

Sortimentet og priser kan variere i de ulike hagesentrene.

(1 omtale)
Vennligst velg butikk først.
Blomstringstid fra Blomstringstid til
Solfohold for planten Solfohold for planten
Piktogrammer for beskrivelse av planten Piktogrammer for beskrivelse av planten

Junisøtmispel har en slank, opprett og tett vekst, etablerer seg raskt, og flott plante til fri eller klipt hekk. Nøysom plante som tåler skygge, men blir finest i sol. De mørkeblå fruktene er svært attraktive for småfugler.

Dimensjoner0.0 × 0.0 × 0.0 cm
 1. Karin Bækkedal

  Vi har en søtmispehekk, antakelig junisøtmispel, den er flott, tett og høy. Nå skal vi til å bygge i hagen, og lurer på hvilke røtter hekken har, går de grunt utover, mest nedover? Hvor tett på hekken er det anbefalt å grave, for ikke å skade røttene?

  • Maria

   Hei!
   Røttene på Søtmispel stikker ikke så dypt – de går mer utover. Det er nok ingen krise om noen av røttene rives av i graving, men pass på å vanne rikelig om det går noen røtter. Anbefaler å holde minimum en meter til hekken for ikke å skade for mye!
   Hageland

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Varenummer: VS16945 Kategori:

Beskjæring av hekk

For at få en tett hekk fra starten, er det en god idé å klippe buskene inn til sidene rett etter at du har plantet. Ikke klipp toppene – det skal du først gjøre når hekken har vokst til ønsket høyde. Vintergrønne hekker med barnåler som f.eks. barlind og tuja, klippes normalt bare en gang om året – helst før august måned. Da får de nye skuddene tid til å vokse før vinteren. Hekker av f.eks lønn, agnbøk, hagtorn, bøk, liguster, alperips, klippes best like før midtsommer.

Slik planter du hekk

De nyinnkjøpte hekkplantene må holdes fuktige inntil de er plantet – sett dem gjerne i en sort plastpose et kjølig sted i skygge. Hekkplanter er som regel barrotsplanter, og de kan derfor lett få tørkeskader .

 • Før du planter skal jorden gjennomarbeides grundig i en bredde på ca 50 cm og i en dybde på minst 35-40 cm. Er jorden hard og inneholder mye leire, forbedres den med lys torv eller kompostert kugjødsel. Tilfør gjerne rikelig med grov grus. Det gir luft til planterøttene. Mager, sandjord tilføres kompostert kugjødsel eller lys torv. På denne måten vil jorden holde bedre på fukt og næring.
 • Etter at jorden er godt gjennomarbeidet, trekker du en snor der du skal plante hekken. Grav opp det første plantehullet, sett den første planten ned i hullet og dekk med jord fra neste plantehull. På denne måten bruker du halve tiden på plantearbeidet. Er dere to personer-én som planter og én som graver, går det som en lek!
 • Planteavstand varierer fra sort til sort med 2-5 planter pr. meter.
 • Etter at du har plantet, tråkker du jorden lett til rundt plantene. Deretter skal de gjennomvannes grundig. (20-30 liter vann pr. m2)
 • Har du plantet tidlig om våren, skal du holde plantene jevnt fuktige den påfølgende sommeren. Planter du om høsten, gjennomvanner du jorden før du planter. Våren etter holder du plantene jevnt fuktige.
 • Hekkplanter som plantes om våren, gjødsles enten med Hageland Hagegjødsel, beregn 80-100 g pr. m2, eller med Hageland Helgjødsel, beregn 100-125 g pr m2. Planter du om høsten skal du vente med å gjødsle til påfølgende vår. Etter dette, gjødsles hekken hver vår med samme dosering. Fordel gjødselet jevnt og aldri ved rothalsen til plantene.

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.