Hopp til hovedinnhold

Purpursolhatt ‘Magnus’ 1 liter potte

Echinacea purpurea 'Magnus' Co 1,0 ltr

Fra kr 99,90

Viser veiledende pris. Vennligst velg butikk for å se pris for ditt hagesenter.

Purpursolhatt ‘Magnus’ blomstrer med prestekrageblomster der kronbladene er rosa. Midten av blomsten er brun med mange pigger som sitter tett sammen som en nålepute. Når selve blomsten er litt eldre, blir den også lysere rosa. Deg gir en fin kontrast til de nye friskt-rosa blomstene! ‘Magnus’ begynner å blomstre fra ca midt i julig, og holder på til ut i september. Purpursolhatt trekker til seg sommerfugler og bier. De visne blomstene kan gjerne stå på utover høst/vinter da fugler ofte finner frø i den visne blomsterstanden! Høyde ca 1 meter!

Salgsperiode: mars - september

Sortimentet og priser kan variere i de ulike hagesentrene.

Vennligst velg butikk først.
Blomstringstid fra Blomstringstid til
Solfohold for planten Solfohold for planten
Piktogrammer for beskrivelse av planten Piktogrammer for beskrivelse av planten

Solhatt ‘Magnus’ er en utrolig flott plante til staudebedet. Plukk blomstene til vasen og nyt den deilige duften! Den blir relativt høy, ca 100 cm og er fin som kontrast i staudebedet. Plantes på en solrik vokseplass i veldrenert, men ikke tørr jord. Blomstrer fra juli til september. Kan også deles på høst og vår! H5

Dimensjoner 0.0 × 0.0 × 0.0 cm
Varenummer: VS16763 Kategori:

Slik planter du stauder

Stauder og steinbedsplanter er alle dyrket i potter, og kan derfor plantes fra tidlig vår, utover sommeren og helt fram til telen setter seg i jorden om høsten. Når du skal plante stauder og steinbedsplanter, er det noen gode råd du bør følge.

  • De nye plantene gjennomvannes godt før du planter.
  • Før du planter, gjennomarbeider du jorden og fjerner alt flerårig ugress.
  • Tung leirjord tilføres fin grus og gjødslet torv. Slik får planterøttene luft og næring.
  • Sandholdig, mager jord bør også tilføres torv, slik at jorden bedre kan holde på næring og fuktighet.
  • Staudene plantes i samme høyde som de hadde i pottene. Jorden trykkes lett til rundt jordklumpen.
  • Etter at du har plantet, vanner du skikkelig ( 20-30 liter pr. m2), og første vekstsesong må du gi plantene vann jevnlig.
  • Staudene må få gjødsel mår de er kommet godt i gang med veksten. Gjødsle gjerne med Hageland Hagegjødsel eller Hageland Helgjødsel. Doseringen til staudebed finner du på sekken. Husk- du må aldri blande kunstgjødsel eller naturgjødsel direkte i plantehullet.
  • Staudebedet bør holdes ugressfritt. For å unngå ugress, kan du dekke jorden med et tynt lag bark. Bark holder også på fuktigheten i jorda. De fleste stauder gjør seg best i grupper av samme sort med 3-5-7 stk., men gjerne i selskap med andre stauder.

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.