Hopp til hovedinnhold

Adventsstjerner

Adventsstjerner, eller julestjerner som mange kaller dem, skaper en skikkelig lun og fin førjulsstemning i hjemmet. Hos oss finner du et stort utvalg av julestjerner i mange farger, modeller og størrelser.

Adventsstjernene er i papir av god kvalitet fra den svenske leverandøren Watt&Veke. Vi har også stjerner i metall og med lyslenke.

Adventsstjerner som tenner julestemningen

Adventsstjerner i papir fra svenske Watt&Veke tenner julestemningen hos de fleste. Vi har også adventsstjerner i metall med lys eller uten lys. Hvilke varianter gir deg den beste opplevelsen? 

La en enslig stjerne pryde vinduet, eller kombiner flere farger og fasonger. Kom innom ditt nærmeste Juleland og se et stort utvalg av adventsstjerner. Hvilken blir din favoritt?

Adventsstjerner 2020 – trender

Adventsstjerner eller julestjerner i papir er stadig oftere å se i norske julehus. En papirstjerne utgjør en fin og enkel dekorasjon.

Hos Hageland kan du velge mellom flere farger og størrelser. Våre varianter kommer fra svenske Watt&Veke. Du får dem blant annet i hvitt, lilla, burgunder, mørk grå og petrolium.

Noen har lekre detaljer og utskjæringer i sølv eller gull. Kombinerer gjerne flere stjerner for et moderne og personlig uttrykk. Husk at mange av dem gjør seg like fint på bordet som i vinduet.

Vil du at stjernen skal skinne litt ekstra, kan du gå for en variant med lyslenke. Heng stjernen i vinduet og gjør mørketiden litt lunere. Hva blir din nye adventssjerne?

LES OGSÅ: Adventsstjernene som tenner julestemningen

Adventssjerner – en julehistorie

Fra første søndag i advent henger de i vinduene våre og lyser. Men hvor startet tradisjonen med adventsstjerner?

Tradisjonen med å tenne lys i mørketiden går langt tilbake. Da Norge var et fattig bondesamfunn var vokslys en kostbar ting det gjerne ble spart på.

Men da julekvelden kom var det fritt fram. Lys og fest hørte sammen – og på julaften var det virkelig fest!

Adventsstjernen har imidlertid historikerne ikke sett bilder av før etterkrigstiden. Det var på 50-, og 60-tallet at stjernene for alvor gjorde sitt inntog i norske hjem.

I dag er julestjerner mer utbredt enn de elektriske lysestakene, skriver huseierne.no. 

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.