Hopp til hovedinnhold

Adventsstjerner

Adventsstjerner eller julestjerner skaper en lun og fin førjulsstemning i hjemmet. Hos oss finner du adventsstjerner i forskjellige former, farger og størrelser – noen er laget av papir mens andre kan monteres med lys.

Heng flere stjerner i vinduet for den ulitmate julestemningen.

 • Merkelapp
  13
  Kategori
  13
  Stil
  12
 • Merkelapp
  13
  Kategori
  13
  Stil
  12

Adventsstjerner tenner julestemningen

Adventsstjerner eller julestjerner tenner julestemningen hos de fleste. Hos ditt nærmeste Juleland finner du varianter i forskjellige former, farger og størrelser – noen er laget av papir mens andre kan monteres med lys. La en enslig stjerne pryde vinduet, eller kombiner flere farger og fasonger. 

Les også: Tenn lys i vintermørket 

Adventsstjerner i papir

Adventsstjerner eller julestjerner i papir er stadig oftere å se i norske julehus. En papirstjerne utgjør en fin og enkel dekorasjon. Hos Hageland kan du velge mellom flere farger og størrelser.

Du får dem blant annet i hvitt, sort og gull. Kombinerer gjerne flere stjerner for et mer personlig uttrykk. Husk at de kan gjøre seg like fint på bordet som i vinduet.

Vil du at stjernen skal skinne litt ekstra, kan du gå for en variant med lyslenke. Heng stjernen i vinduet og gjør mørketiden litt lunere.

Adventssjerner – en julehistorie

Fra første søndag i advent henger de i vinduene våre og lyser. Men hvor startet tradisjonen med adventsstjerner?

Tradisjonen med å tenne lys i mørketiden går langt tilbake. Da Norge var et fattig bondesamfunn var vokslys en kostbar ting det gjerne ble spart på.

Men da julekvelden kom var det fritt fram. Lys og fest hørte sammen – og på julaften var det virkelig fest!

Adventsstjernen har imidlertid historikerne ikke sett bilder av før etterkrigstiden. Det var på 50-, og 60-tallet at stjernene for alvor gjorde sitt inntog i norske hjem.

I dag er julestjerner mer utbredt enn de elektriske lysestakene, skriver huseierne.no. 

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.