Hopp til hovedinnhold

Nisser

Nisser er pyntegjenstandene for deg som vil skape et ekte og lunt julehjem. Hos ditt nærmeste Hageland finner du et stort utvalg av julenisser i alle størrelser og fasonger. Finn dine favoritter! 

  • Kategori
    1
  • Kategori
    1

Nisser – slik pynter du med julenisser

Nisser er perfekte pyntegjenstander for deg som vil skape et ekte og lunt julehjem. Hos ditt nærmeste Hageland finner du et stort utvalg av julenisser i alle størrelser og fasonger.

Her er hele gjengen samlet. Nissemor, nissefar og nusselige nisseunger. Kanskje finner du også en skogsnisse eller tomtenisse hos ditt nærmeste Hageland. Du får dem både som juletrepynt og dekorfigurer.

Nisser – et must til jul 

Årets nisser er kledd i ullgenser og rød topplue. Noen har selvsagt fått på seg den tradisjonelle røde drakten – med ski på beina og gavesekken under armen. 

Møt julenissene som kler den klassiske, tradisjonelle og elegante pyntestilen. Foretrekker du å stelle til en gammeldags jul? Velg en koselig variant med rød nisselue og et bredt smil. 

Synes du julen er til for å leke litt, kan du heller gå for en rampete rakker kledd i ull og med håret til alle kanter. Vi har også mer beskjedne nisser i vakre sølv- og gråtoner.

Nisser i alle farger og fasonger

Rampete: De perfekte julenissene for deg som liker å leke deg litt med pynten. Høye toppluer og fregnete fjes skaper en lun og koselig atmosfære.

Beskjedne: Dekorasjonene for deg som foretrekker den klassiske stilen. Detaljer i sølv, grått og hvitt gir assosiasjoner til en magisk vinter der alt kan skje.

Søte: Disse luringene trives overalt og er som skapt for å spre godt humør i heimen. Vi snakker lua på snei, røde kinn og striesekken i hånda.

Historien om julenissen

Visste du at nissen først dukket opp i Norge for mange hundre år siden? Den eventyrlige figuren ble beskrevet som en lunefull luring. Han hadde hvitt langt skjegg og var kledd i topplue og tresko.

Nissen bodde på låven, i fjøset eller i stallen. Med tiden ble han en julefigur. Fjøsnissen hadde med gaver til barna i bytte mot en god porsjon grøt på trammen.

Etter hvert slo han på stortromma og hadde med seg en hel sekk med gaver.

Med andre ord er det ingen tvil om at nissen bringer både tradisjon og hygge inn i stua. Hvilke varianter får bli med deg hjem i år?

Pynt med julenisser 


Her er noen tips til hvordan du kan pynte med nisser – enten du du foretrekker en naturlig eller tradisjonelle stil.

Skap en fin dynamikk ved å kombinere pyntegjenstander i ulik høyde på festbordet. Tre, kongler og kvister kan også gjøre susen for å hedre den tradisjonelle, norske julefeiringen.

Vil du gå for en den ulitmate julestilen i år? Velg julenisser med røde kinn og sjarmerende toppluer. Kombiner dem gjerne med julekuler, lysestaker i gull og engler i glass.

Nisser med detaljer i sølv, hvitt og grått gjør seg godt blant den mer klassiske julepynten. Levende lys og glitrende julekuler er heller ikke å forakte.

Les mer om nisser og la deg inspirere av vårt utvalg her.

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.