Hopp til hovedinnhold

Nisser

Nisser er pyntegjenstandene for deg som vil skape et ekte og lunt julehjem. Hos ditt nærmeste Hageland finner du et stort utvalg av julenisser i alle størrelser og fasonger. Finn dine favoritter! 

 • Merkelapp
  1
  Kategori
  28
 • Merkelapp
  1
  Kategori
  28

Nisser – slik pynter du med julenisser

Nisser er perfekte pyntegjenstander for deg som vil skape et ekte og lunt julehjem. Hos ditt nærmeste Hageland finner du et stort utvalg av julenisser i alle størrelser og fasonger.

Her er hele gjengen samlet. Nissemor, nissefar og nusselige nisseunger. Du får dem både som juletrepynt og dekorfigurer.

Se også: Rampenissen – en morsom overraskelse for de minste.  

Nisser til jul 

Årets nisser er kledd i ullgensere, fløyelskjoler og rød toppluer. Noen har selvsagt fått på seg den tradisjonelle røde drakten – med ski på beina og gavesekken under armen.

Foretrekker du å stelle til en tradisjonell jul? Velg en koselig variant med rød nisselue og et bredt smil. Synes du julen er til for å leke litt, kan du heller gå for en rampete rakker kledd i ull og med håret til alle kanter. 

Les også: Tradisjonell jul med julenisser 

Nisser i alle farger og fasonger

Rampete: De perfekte julenissene for deg som liker å leke deg litt med pynten. Høye toppluer og fregnete fjes skaper en lun og koselig atmosfære.

Søte: Disse luringene trives overalt og er som skapt for å spre godt humør i heimen. Vi snakker lua på snei, røde kinn og striesekken i hånda.

Historien om julenissen

Visste du at nissen først dukket opp i Norge for mange hundre år siden? Den eventyrlige figuren ble beskrevet som en lunefull luring. Han hadde hvitt langt skjegg og var kledd i topplue og tresko.

Nissen bodde på låven, i fjøset eller i stallen. Med tiden ble han en julefigur. Fjøsnissen hadde med gaver til barna i bytte mot en god porsjon grøt på trammen.

Etter hvert slo han på stortromma og hadde med seg en hel sekk med gaver.

Med andre ord er det ingen tvil om at nissen bringer både tradisjon og hygge inn i stua. Hvilke varianter får bli med deg hjem i år?

Pynt med julenisser 

Her er noen tips til hvordan du kan pynte med nisser – enten du du foretrekker en naturlig eller tradisjonelle stil.

Skap en fin dynamikk ved å kombinere pyntegjenstander i ulik høyde på festbordet. Tre, kongler og kvister kan også gjøre susen for å hedre den tradisjonelle, norske julefeiringen.

Vil du gå for en den ulitmate julestilen i år? Velg julenisser med røde kinn og sjarmerende toppluer. Kombiner dem gjerne med julekuler, lysestaker i gull og engler i glass.

Nisser med detaljer i sølv, hvitt og grått gjør seg godt blant den mer klassiske julepynten. Levende lys og glitrende julekuler er heller ikke å forakte.

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.