Hopp til hovedinnhold

Skadedyrbekjemping

Enkelte ganger kan det være vanskelig å bli kvitt det som ødelegger plantene og utehyggen. Hos oss finner du skadedyrbekjempelsesmidler mot ulike skadedyr i hagen.

 • Varemerke
  8
  Kategori
  9
 • Varemerke
  8
  Kategori
  9

En hage uten skadedyrmidler?

Vegrer du deg for å bruke skadedyrmidler i hagen, men sliter med lus på rosene, snegler som forsyner seg av plantene eller spinnmidd på tomatplantene? Du er ikke alene, og desto mer informasjon vi får om at bier og andre insekter forsvinner i stor fart, desto mer bevisst blir vi på at vi må ta vår del av ansvaret for å prøve å snu den negative utviklingen.

I Hageland får du fortsatt kjøpe produkter som kan være til hjelp om du sliter «time high» med å bli kvitt lus og andre skadeinsekter, men vi selger faktisk mindre og mindre for hvert år, og vi er faktisk glade for å tape dette salget! For alternativene til disse midlene er mange og ganske effektive! Under har vi listet opp en del praktiske råd om hvordan vi klarer å holde kontroll på hagen uten bruk av kjemiske hjelpemidler.

Rosebedet

Sliter du med lus på nye roseknopper og kanskje rustsopper på bladene? Et godt tips er da å plante f.eks. Lavendel eller Tagetes som dufter sterkt og som holder lus og andre skadedyr unna. Roser som trives godt og som har god tilgang på næring, får ikke lett stråleflekk og meldugg, så legg gjerne en god ring med kugjødselkompost rundt stammen til rosene på våren, og gjødsle med helgjødsel 2-3 ganger i løpet av sommeren. Har du fått lus, kan du blande 2 dl grønnsåpe, 3 dl rapsolje, 1 ss bakepulver og 2 dråper Zalo i 10 liter vann. Sprøyt dette på de angrepne knoppene. Dette skremmer vekk lusa!

Grønnsakhagen

I grønnsakhagen får vi ofte angrep av fluer som legger larver i bladene, og som senere kan spise opp en hel plante på en natt! Og i grønnsakhagen ønsker vi i hvert fall ikke å sprøyte, så det beste rådet er å dekke til bed eller plantekasser med vekstduk for å holde skadeinsektene vekke. La gjerne duken ligge på helt fra såing eller planting til plantene har etablert seg godt, og helst til de nesten dytter duken vekk. Bruk av vekstduk gir også godt mikroklima slik at plantene vokser ekstra godt! Ugress fjernes ved luking, radrensing eller hypping mellom radene.

Snegler er et stort og utfordrende problem, og har du først fått dem inn i hagen i hopetall, er de ikke spesielt enkelt å bli kvitt igjen. Men vi har fått noen gode hjelpemidler etter hvert, og i tillegg til plukking, kan Nemaslug hjelpe godt til. Nemaslug er små nematoder som dreper de uønskede sneglene, og siden snegler er kannibaler, spiser de opp de sneglene som er behandlet med nematoder, og blir selv infisert og dør etter hvert. Nemaslug er et ferskt produkt, så dette må du bestille på hagesenteret. I kjøkkenhagen kan du gjerne bruke duk for å holde vekke snegler, evt. kobberbånd på pallekarmene som er relativt effektivt.

Logg inn i Mitt Hageland

På Min Side kan du se din kjøpshistorikk, få oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger. Du kan også redigere personopplysninger, samtykker og registrere bankkortet ditt for bonusoppsamling.

Bli medlem!

Som medlem av kundeklubben Mitt Hageland får du:

 • Bonus på alt du handler
 • Velkomstsjekk ved innmelding
 • Gode medlemstilbud
 • Bursdagsgave
 • Inspirasjon, tips og råd
 • Invitasjon til aktiviteter og konkurranser
 • Tilgang på Min Side med kjøpshistorikk og oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger
 • Medlemskommunikasjon om tilbud, inspirasjon og invitasjoner på e-post, mobil og digitalt
 • Les medlemsvilkårene!

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Bli medlem!

Passordet må inneholde minst 6 bokstaver, minst en stor bokstav og ett tall.

Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.