Slik lykkes du med stiklinger!

Våren er tiden for å gå på jakt etter stiklinger! Her gir vi deg våre beste tips for å lykkes.

Hva er stiklinger

Stiklinger kan lages fra egne planter eller kjøpes tidlig på våren som små stiklinger i små potter med jord. Stiklinger tas av mange ulike planter som grønnsaker, krydder, grønne inneplanter og sommerblomster.

Slik lykkes du med å ta stiklinger

  1. Klipp av en grein eller stilk av planten.
  2. Fjern de nederste greine og bladene på stilken.
  3. Plasser stilken i en liten gjennomsiktig glassvase eller et glass i lunkent vann.
  4. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
  5. Fyll på med vann etterhvert. Vannet kan også byttes helt 1 gang i uken.
  6. La planten stå i 3-5 uker til den har utviklet røtter som er rundt 5-10 cm lange, da skal den pottes om i en potte med i veldrenert jord. Såjord kan være fin å starte med. Den er luftig, veldrenert og svakt gjødslet. Dette gir stiklingen en myk start.
  7. Bruk en mindre potte med hull i bunnen, og plasser planten lyst uten direkte sollys.
  8. Når planten vokser til, plantes den over i en større potte med mer næring, for eksempel Hageland Blomsterjord eller Krukkejord.
  9. Vann og tilsett næring regelmessig, slik morplanten liker det.
Stiklinger

Stiklinger i småpotter

Du finner et stort utvalg stiklinger av sommerblomster, grønnsaker og krydderurter i våre hagesentre tidlig på våren. De kan settes rett i jorda, og er det perfekte utgangspunktet for å drive fram sine egne planter på en budsjettvennlig og morsom måte. Lek deg med ulike kombinasjoner i krukker på verandaen!

Stiklinger er ideelle når du vil gro fram dine egne planter, fremfor å kjøpe «ferdige utgaver». Det er stas å se de små vidunderne vokse seg store og sterke, samtidig som du sparer litt penger i samme slengen.

Dette trenger når du skal ta og dyrke frem stiklinger

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.