En allsidig jord som egner seg både til beplantning, ompotting og jordforbedring.

Torvfri jord -et bærekrafrig valg!

Hvorfor velge torvfri jord? Å velge riktig jord er viktig for å lykkes med hagen, og med Torvfri Plantejord får du ikke bare en næringsrik base for dine planter, men også et allsidig og miljøvennlig produkt.

Hva er torvfri jord laget av?

Torvfri Plantejord er sammensatt av moden hagekompost, trefiber, matkompost og sand, og er beriket med organisk hønsegjødsel. Denne blandingen gir en allsidig jord som passer perfekt for både plantning i bed, ompotting, pallekarmer og som generell jordforbedring. Rett og slett en all-round jord som kan brukes til det meste.

Struktur: Trefiberet gir den torvfrie jorden en lett og god struktur, sikrer tilgang på luft til planterøttene og fremmer sunn vekst.

Næringsinnhold: Moden hagekompost, matkompost og organisk hønsegjødsel gir plantene tilførsel av nødvendige næringsstoffer, som er viktig for god trivsel og vekst.

Miljøvennlig og godkjent for økologisk dyrking

Torvfri Plantejord er godkjent for økologisk dyrkning. Dette gjør den til et godt bærekraftig valg for deg som vil ta vare på miljøet.

Tips for bruk av torvfri jord!

Vedlikeholdsgjødsling: Stagnert vekst eller gule blader kan bety at plantene dine har behov for ekstra næring. Hvis det er tilfelle anbefaler vi å følge gjødselråd for den enkelte plantens behov.

Kalking: Kalking er i de aller fleste tilfeller ikke nødvendig, siden moden kompost, som er en av komponentene i den torvfrie jorden, har en pH på rundt nøytral.

Slik planter du i potter og krukker med Torvfri Plantejord

  • Drenering: Velg potter med dreneringshull for å unngå overvanning, eller bruk lecakuler i bunnen av potten. 
  • Forberedelse: Fukt jorda før ompotting ved å sette plantene i vann i ca. 15 minutter. Riv forsiktig i røttene for å stimulere videre vekst. 
  • Ompotting: Fyll potten med fuktig jord, plant og press forsiktig jorden sammen rundt planten.
  • Vanning: Sørg for at jorda er gjennomfuktet ved å vanne godt, og la overflødig vann renne av.

Med torvfri jord fra Hageland har du et produkt som gir gode vekstforhold for plantene dine. Gjør hagen din mer bærekraftig og nyt en frodig hage med denne miljøvennlige løsningen!

En allsidig jord som egner seg både til beplantning, ompotting og jordforbedring.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.