Inneholder biokull som kan lagre karbon i jorda, og i tillegg bidrar biokullet til god og jevn spiring.

Torvfri Såjord -torvfri jord for deg som tenker bærekraft!

Å dyrke planter og grønnsaker er både givende og miljøvennlig, Torvfri jord har blitt stadig mer populært blant miljøbevisste hageentusiaster, og her får du vite om fordelene ved å velge dette bærekraftige alternativet.

Hva er torvfri såjord?

Torvfri såjord er en jordblanding laget uten bruk av torv, som tradisjonelt har vært en hovedingrediens i mange jordprodukter. Hagelands Torvfri Såjord er basert på moden hagekompost, biokull, vermikulitt og sand. Produktet er også tilsatt organisk hønsegjødsel.

Sammensetningen av Torvfri Såjord sikrer at frø får optimale forhold for spiring. Biokull, vermikulitt og finkornet sand gjør at jorda holder på fuktighet og at røttene får tilgang på luft. Komposten er modnet over lang tid og næringsinnholdet er tilpasset for å sikre jordas spirefremmende egenskaper.

Slik sår du med torvfri jord

  • Forberedelse: Fyll Torvfri Såjord i et pluggbrett eller direkte i potta. Trykk jorda forsiktig sammen mens du jobber.
  • Vanning: Vann opp jorda og la den stå en stund slik at vannet får renne av. Dette sikrer gjennomfuktet jord for optimal spiring.
  • Såing: Følg anvisningen på frøpakken for jorddybde. Ved behov for et jordlag over frøet, press jorda forsiktig sammen over frøet for å sikre god jordkontakt.
  • Fuktighet: Oppretthold fuktighet på jordoverflaten gjennom spireperioden og en stund etter spiring. Dette er avgjørende for å få de små røttene til å overleve.

Ompotting og gjødsling med torvfri jord

Ved såing i pluggbrett, ompott plantene til næringsrik jord som Torvfri Blomsterjord eller Torvfri Plantejord etter spiring.

Ved direkte såing i potte, tilfør næring etter 1-2 måneder om veksten stagnerer eller bladene blir gule. Følg gjødselråd og anvisninger for den enkelte plante.

Med Torvfri Såjord tar du et skritt mot en miljøvennlig og bærekraftig dyrking, samtidig som du gir plantene optimale vekstforhold. Gled deg til du kan høste dine egne grønnsaker, vel vitende om at du bidrar til et grønnere miljø!

Inneholder biokull som kan lagre karbon i jorda, og i tillegg bidrar biokullet til god og jevn spiring.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.