Prydgress

Planting og stell av prydgress

Prydgress er dekorativt og setter et lekkert preg på uteplassen eller hagen. Lær hvordan du planter og steller det.

Prydgress

Gress og strå gir en spennende hage med flott struktur og høydeforskjeller, sildrende lyder og bevegelse. Gress gir hagen en vakker høstfarge og flotte vinterformasjoner.

Det finnes en stor variasjon av prydgress å velge mellom, noen sorter er tueformede og er lette å holde kontroll på, andre sorter sprer seg med krypende rotstokker fort utover i hagen. 

PrydgressPrydgress

Slik planter du prydgress

  • Gressplanter liker seg godt i skrinn jord uten for mye vann og næring. Tilfør derfor sand og grus dersom du har fet eller leirholdig jord. 
  • Det finnes noen sorter med høyt gress som trenger næring i ny og ne. Til disse kan du tilføre Helgjødsel. 
  • Vann kun prydgresset rett etter planting og til det har slått rot. Blir bladene krøllete under en tørr sommer er det et tegn på at planten trenger vann. 
  • På topplaget av plantehullet er det både dekorativt og nyttig å legge et lag med sand, småstein eller barkbiter som holder på fuktigheten og minsker ugress.
PrydgressPrydgress

Klippe ned prydgress

Prydgress er lettstelt og enkelt å holde pent. På vintergrønne sorter trenger du kun å fjerne skadde blader og gamle blomsterstilker. Det beste tidspunktet for å gjøre dette er senvinteren, før planten skal spire på nytt. Gress som blir halmfarget om høsten kan du klippe helt ned mot bakken på senvinteren.

Prydgress

Ofte stilte spørsmål om prydgress

Er prydgress flerårig? Noen typer prydgress er ettårige, mens andre er flerårige. 

Hvilke typer prydgress tåler vinteren? Pennisetum og Japanstarr er robust prydgress som tåler å overvintre. Mange typer prydgress kan tåle minusgrader, men bør tas inn på den hardeste vinteren. Det er mulig å plante i store krukker som tas inn vinterstid. 

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.