Hopp til hovedinnhold

Juleblomster

Hos oss finner du klassiske og populære juleblomster som julestjerner, amaryllis og azalea. Vi har også mer trendy potteplanter til jul. Blomster lager god julestemning allerede fra tidlig november.

 • Kategori
  2
  1
  28
 • Kategori
  2
  1
  28

Juleblomster 2020

Fyll hjemmet med vakre blomster til julen! Hva er vel finere enn å pynte med levende, naturlige materialer? Flotte julestjerner, velduftende svibler, vakker amaryllis og azalea er blant de mest populære juleblomstene. Den vintergrønne busken blir også stadig mer populær i norske julehjem.

Våre mest populære juleblomster

Julestjernen troner øverst på listen over våre mest populære juleblomster. Til sammen pynter vi med over fire millioner julestjerner hvert år. Den røde blomsten er for mange et viktig symbol på adventstiden.

Amaryllis som løk i potte bør stå lyst og varmt. Gi gradvis mer vann etter hvert som knoppene og bladene blir synlige. Etter hvert som stilken begynner å vokse er det lurt å snu potten rundt med jevne mellomrom slik at planten ikke vokser skjevt. Den vakre blomsten utvikler seg først når stilken har vokst ferdig.

Vintergrønne busker, for eksempel stuegran, juniperus og juletre i potte, blir stadig mer populære i norske julehjem. Juleblomster ute er også med på å skape god julestemning. Ønsk gjestene varmt velkommen!

Kvisstornskaper romantisk stemning i stua. Vi elsker den både i vase og som en liten detalj i borddekkingen. Kvisttorn er et nydelig blikkfang som gjør seg til det meste; kanskje spesielt i kombinasjon med tre, kongler og granbar.

Slik steller du juleblomster

Riktig stell av juleblomster er viktig. Her er noen punkter du bør huske på:

1) Blomstene tåler ikke frost. Sørg for at de er godt pakket inn før du tar de med ut i kulden.

2) De fleste sortene trives best i normal stuetemperatur. Men plasserer du dem kjølig om nettene, kan du forlenge blomstringstiden. Dette gjelder spesielt snittblomster.

3) Juleblomstene trenger mye lys og jevn vanning. Mengden vann avhenger av hvor varmt du har det hjemme.

4) Blomstene klarer seg uten ekstra gjødsel frem til senvinteren.

Du finner et stort utvalg av juleblomster hos ditt nærmeste Hageland i november og desember.

Les flere artikler om julen og la deg inspirere. 

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.