Tulipanbukett fra Hageland

Tulipaner

Tulipaner smelter frosne vinterhjerter og skaper herlig vårfølelse i hjemmet. Midt i den kalde mørketiden synes vi det er på sin plass å markere at den norske sesongen for tulipaner er i gang for fullt. Benytt anledningen til å skape et vårlig blikkfang på kjøkkenet, soverommet eller i stuen.

Slik steller du tulipanbuketten

  • Kjøp tulipanene i knopp, men sørg for at knoppene har farge. 
  • Husk at det er helt normalt at tulipaner selges tørre, altså uten at de står i vann.
  • Kutt stilkene rett over (1-2 cm). Dette er spesielt viktig for en tulipan, fordi det dannes en hinne på enden av stilken som hindrer at planten mister vann. 
  • Fyll vasen og sett tulipanene i kaldt vann. Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster.
  • Tulipaner har ofte plast rundt seg. Behold plasten på de første timene, til stilkene har trukket opp vann og blitt saftspente igjen.
  • Sett tulipanene kjølig om natten.
Tulipanbukett fra Hageland

En flørt med farger

Tulipaner er til for å skape glede! Ergo er det ingen regler knyttet til fargevalg. Gå for den kombinasjonen du liker best, som gir deg god vårstemning. Her er noen forslag til inspirasjon: 

  • Gå for en stor tulipanbukett i blandede farger eller farger som går ton-i-ton. 
  • Skap en dramatisk og livlig effekt ved å mikse tulipaner i sterke farger. Sett for eksempel rosa blomster sammen med røde og oransje.
  • Kombiner med andre blomster som er i sesong. 
  • Er du usikker på om fargesterke blomster passer i et minimalistisk interiør? Husk at en fargeklatt av en bukett skaper lekker kontrast. Et vårlig utropstegn som gir rommet personlighet!

Finest i flokk

Visste du at tulipaner strekker seg mot lyset, og kan bli vesentlig mye lengre i løpet av et døgn? Nettopp derfor er disse blomstene som skapt for store, tunge vaser med vid åpning. Gjør plass til bugnende buketter og lek deg med ulike fargesammensetninger. Velg gjerne en gjennomsiktig vase, slik at du kan nyte synet av de lysegrønne stilkene i kombinasjon med de fargerike blomsterhodene.

Vil du skape et mer stilrent og elegant uttrykk? Plasser blomstene i en slank, høyreist og ren vase. Du kan også sette flere vaser sammen i en gruppe. Ved å velge ulike høyder og former på vasene, skaper du en morsom og overraskende visuell effekt. Kanskje skal du samle alle blomstervasene på et fat, slik at du kan flytte rundt på blomstergleden ved behov?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.