fiolinfiken, slik steller du fiolinfiken

Slik steller du fiolinfiken

Du kan aldri få for mange fiolinfiken! Men hvordan får du de egentlig til å trives? Her er noen enkle tips.

Fiolinfiken 

Etterspørselen etter fiolinfiken har eksplodert de siste årene, noe som er lett å skjønne når man ser den grønne skjønnheten. «Bambino» eller «Ficus Lyrata» er en dvergversjon av vanlig fiolinfiken. Den tropiske planten har en opprett vekst og kjennetegnes av sine vakre og mørkegrønne fiolinformede blader

Finn din fiolinfiken her.

Utstyrsliste

  • Gjødsel
fiolinfiken, slik steller du fiolinfiken

Stell av fiolinfiken

Å bringe vakker natur inn i eget hjem er alltid en god følelse. Det å prøve seg frem med potter og plassering for å finne den perfekte match kan både være morsomt og meditativt. Men for en fiolinfiken kan det fort blir en brå overgang.

Store svingninger i klima og miljø går ofte ut over plantens energi. Her anbefales det å vente med ompotting til planten har fått litt tid til å venne seg til sitt nye hjem. Finn et sted med halvskygge eller moderat sollys og unngå å flytte den for mye, i alle fall i starten.

Se vårt store utvalg av grønne planter. 

fiolinfiken, slik steller du fiolinfikenfiolinfiken, slik steller du fiolinfiken

Hvor ofte skal du vanne fiolinfiken?

Fiolinfiken stammer fra regnskogen og liker det derfor varmt og fuktig. Til tross for dette er den ganske så følsom for vann. Planten tåler faktisk bedre lett uttørking enn overvanning. Når det kommer til selve vanningen, bør det gjøres regelmessig. Omtrent en gang i uken, avhengig av lysforhold og årstid.

Gjennomvann gjerne, men la den tørke lett opp mellom hver vanning. Aller helst ønsker fiolinfiken omgivelser som minner om tropene, så gi den gjerne en dusj i ny og ne. Planten vil ha god drenering både når det kommer til jord og potte. Gjødsle gjerne annenhver uke i vekstsesongen fra mars til september.

fiolinfiken, slik steller du fiolinfiken

Hvorfor mister planten bladene?

Bladfall hos fiolinfiken er kort fortalt et tegn på at planten ikke har det bra. De vanligste grunnene til frastøtte blader er overvanning eller flytting. Husk å gi planten mye ro under plantens hviletid om vinteren, og vær oppmerksom på endring i farger. Brune og gule blader er som regel et tegn på at den er i ferd med å miste blader. 

fiolinfiken, slik steller du fiolinfiken

Ofte stilte spørsmål om fiolinfiken

Hvor stor kan fiolinfiken bli?  Fiolinfiken blir ca. 150 cm.

Kan fiolinfiken stå ute?  Fiolinfiken kan stå ute på sommeren om den skjermes fra direkte sollys.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.