Hopp til hovedinnhold

Grønne inneplanter

Grønne inneplanter gir et levende hjem. Det finnes mange lettstelte planter som nærmest klarer seg selv. Dessuten er det en enkel og relativt billig fornyelse; elsket av både interiør- og hageentusiaster.

Det er inspirerende å innrede med grønne planter. De skaper spill i interiøret, og sprer godt humør i samme slengen. Å omgi seg med inneplanter gir ro i hverdagen, samtidig som hjemmet får et personlig preg.

  • Kategori
    31
  • Kategori
    31

Grønne planter som gjør seg inne

Grønne planter gir et levende hjem. Det er en enkel og relativt billig fornyelse! Dessuten renser plantene luften og bidrar til et bedre inneklima. Mange av dem er lettstelte planter, og du trenger ikke nødvendigvis grønne fingre for å lykkes med dem. Hva mer kan vi be om?

Her får du en innføring i hvordan pynte opp med grønne inneplanter, og hva som får dem til å trives hjemme hos deg. Du får også vite mer om ompotting og gjødsel. Let’s grow!

Finn roen med grønn glede

Å omgi seg med grønne inneplanter gir ro i hverdagen. Derfor søker stadig flere til naturen når de innreder. Enten ved å fylle hjemmet med frodige vekster, eller å søke ut i hagen. Eller kanskje begge deler?

Plantestell hjelper oss å senke skuldrene og få øynene vekk fra mobilskjermen. Å ha grønne planter inne kan derfor være synonymt med mindre stress. Bra for både interiør og helse, med andre ord.

Bli inspirert av innredning med grønne planter:

Pynt opp med grønne inneplanter

Det er ikke bare sunt, men også morsomt å innrede med grønne planter. De lager spill i interiøret, enten du velger store eller små varianter. Her er noen enkle knep du kan benytte:

Skap høydeforskjeller ved å bruke pidestaller, bord, stoler og ampler. Det skaper god dynamikk og et vakkert uttrykk. Du kan også følge tripp, trapp, tresko-prinsippet.

Sett en stor plante bak, en mellomstor i midten og en liten foran. En morsom effekt til stuen eller soverommet; et sted der du har god plass.

Pssst… Aloe Vera; kaktuser og sukkulenter er populære potteplanter som gjør seg godt i vinduet. De lagrer vann og tåler godt å tørke opp mellom hver vanning. 

De mest trendy grønne plantene akkurat nå:

1. Monstera (vindusblad)
2. Kaffeplante
3. Elefantøre
4. Bregne
5. Paradisfugl
6. Paraplyplante
7. Gummifiken
8. Dragetre
9. Kinesisk pengeplante
10. Treklatrer

Slik lykkes du med inneplanter

Det finnes mange lettstelte grønne planter. Likevel er det lurt å vite litt om hvordan du får dem til å virkelig trives hjemme hos deg. Riktig jord, lys, vann og næring er nøkkelen! En enkel huskeregel er denne: tenk på hvor plantene dine kommer fra.

Planter som kommer opprinnelig fra tropiske klima er vant til å ha det fuktig og varmt. De trenger jord som holder på mye vann. Dessuten lever tropiske planter gjerne under høye trær. Dermed tåler de skygge bedre enn andre. 

Ørkenplanter er derimot en type plante som trives i tørt, sandholdig klima. Sukkulenter og kaktuser trenger jord der vannet renner lett gjennom. De tåler mye sol, og er dermed perfekte stueplanter. Plasser dem i sørvendte vinduer eller i en solkrok. 

Ompotting og gjødsel

Vår og sommer er tiden for å potte om. Et godt tips er å gjøre det med en gang du kommer hjem fra hagesenteret. Da får plantene bedre plass til røttene sine. Dessuten er det mer næring i ny jord.

Husk alltid å legge småstein eller lecakuler i bunnen av potta. NB! Høst og vinter er dvaletid for plantene. De liker ikke å bli flyttet på i perioden november til januar.

Hva da med gjødsel til inneplantene dine? En generell regel er at du ikke trenger å gjødsle plantene dersom du potter dem om hvert år. Men det avhenger likevel av plantesorten.

De fleste planter liker litt ekstra gjødsel i vekstperioden. Prøv med flytende organisk gjødsel blandet ut med vann et par ganger i måneden.

LES OGSÅ: Grønne inneplanter – slik får du et friskt og frodig hjem

Logg inn i Mitt Hageland

Medlem, men ikke fått bruker til min side? Da må du registrere deg på nytt her

Ønsker du å bli medlem?

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler. I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Meld deg inn i Mitt Hageland
Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.