kirsebærtre

Slik lykkes du med kirsebær

Plukk med deg våre beste tips for å lykkes med kirsebær.

Hvor bør du plassere kirsebærtrær?

Søte kirsebær, eller moreller som de også blir kalt, kan trives på nær sagt hvilket som helst sted. Bare husk at jo mer lys og sol treet får, desto søtere frukt får du tilbake. I Hageland har vi valgt ut et sortiment av trær som vi anbefaler for norske forhold. Sortimentet er basert på hvor hardføre de er overfor strenge vintre, at de ikke så lett skal bli infisert av sopp og skadedyr, og at frukten skal ha god smak og bli modne på en kort norsk sommer. Frukttrær trenger å bli befruktet eller pollinert av bier og andre insekter. Da er det viktig at det finnes et kirsebærtre av en annen sort i nabolaget, eller i din egen hage. Et kirsebærtre kan bli ganske stort, så husk å gi det god plass i hagen.

kirsebærtrekirsebærtre

Kirsebærsorter vi anbefaler

Stella

Stella får store og mørkerøde bær som er modne i begynnelsen av august. Denne sorten er selvbestøvende, men er også en meget god bestøvningssort for andre trær

Lapins

Denne sorten kommer med mørkerøde store kirsebær med svært god smak. Treet bærer mye frukt, og er også selvpollinerende. Det er et sunt tre som er motstandsdyktig mot sykdommer.

Sunburst

Dette treet får store, mørkerøde kirsebær med svært god smak fra begynnelsen av august. Treet er selvbestøvende, og sorten er meget bra og sterk mot sykdommer

kirsebærtre

Slik planter du et kirsebærtre

  • Spa et godt hull i bakken (dobbelt så stort som potteklumpen) og fyll opp godt med Hageland Kugjødselkompost eller Hageland Plantejord Pluss.
  • La gjerne potteklumpen stå 5-10 minutter i vann før du setter det ned i plantehullet.
  • Tråkk lett til.
  • Det kan være lurt å støtte opp treet med 2-3 oppbindingsstaur slik at treet står støtt og solid i vind og vær. Om du binder ned sidegreinene de første 1-2 årene til ca 90 grader ut fra stammen, så får du et sterkere tre og mer frukt!.
  • Husk at treet trenger god næring om det skal bære mye frukt. Gjødsle med en neve Hageland Helgjødsel rundt hvert tre første gang når det begynner å få grønske.
  • Deretter gjødsler du like etter blomstring og like etter høsting.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.