Hva er forskjellen på naturlig organisk gjødsel og kunstgjødsel?

For at plantene skal trives trenger de lys, næring og vann. Gjødsel tilføres jorda og gir næring til plantene. Det finnes gjødsel som kan brukes til de fleste av hagens planter og vi skiller på naturlig og kunstig gjødsel.

Naturlig gjødsel eller organisk gjødsel

Dette er gjødsel som er basert på avføringen til kuer, høns, hester, planterester og kompost. Denne er oppvarmet for å drepe bakterier og uønskede organismer, er pelletert og tørket slik at den er lett å strø ut. Naturgjødsel har godt og balansert næringsinnhold, og skaper et godt mikroliv i jorda, noe som fremmer rotvekst og friskere planter.

Kunstgjødsel

Dette er gjødsel som er industrielt fremstilt i små korn eller pulver. Den gir raskt og effektivt opptak av næring til plantene, men vil også forsure jorden litt, slik at det ofte er viktig å kalke mer om man bruker kunstgjødsel.

Hvilken gjødsel skal jeg bruke? Kunstgjødsel

Dette er næring plantene trenger:

  • Nitrogen sørger for at plantene vokser og trives.
  • Fosfor påvirker utviklingen av rotsystem og plantekvaliteten.
  • Kalium er viktig for kuldetoleransen, knoppsettingen og fruktkvaliteten.
  • I tillegg har plantene behov for svovel, magnesium, kalsium og andre mikrostoffer.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.