Hopp til hovedinnhold

SESONGPLANTER OG BLOMSTER

Det er vakkert å pynte opp med blomster og planter etter de ulike årstidene. I hagesentrene våre finner du et stort utvalg av sesongplanter og blomster i forskjellige størrelser.

Se vårt utvalg av vårblomster.

 • Farge
  1
  1
  1
  Kategori
  13
  72
  9
  17
  1
  1
  3
 • Farge
  1
  1
  1
  Kategori
  13
  72
  9
  17
  1
  1
  3

Blomster og planter fra vinter til vår

Vi heier på hageglede hele året! Hos ditt nærmeste hagesenter finner du et stort utvalg av planter og blomster som gjør det enkelt å pynte opp fra vinter til vår. Bli med på en liten reise gjennom årstidene.

Se filmsnutt og bli inspirert:

Blomster om våren

Naturen våkner til liv og du kan fylle krukkene med blomster som tåler frost og skiftende temperaturer. Stemor, perleblomst, påskeliljer og andre løkplanter er gode valg. Førstnevnte takler skiftende temperaturer, og klarer seg helt ned til 5 minus. Stemor er som skapt for å plantes i skåler, ampler og krukker.

Perleblomst er en løkplante som blomstrer med blå blomster i fine topper. Den krever lite stell, og kan plantes på trappa eller uteplassen tidlig om våren. Påskelilje er  først og fremst forbeholdt høytiden, men vi lar oss sjarmere både før og etter. Den tåler rundt 4-5 kuldegrader før den mistrives.

Er du ute etter en vårlig bukett med snittblomster? Da anbefaler vi fargerike tulipaner som sprer glede i hjemmet. Du finner vakre tulipanbuketter i mange ulike farger hos mange av våre hagesentre. Husk at en blomsterbukett er en hyggelig gave å gi; en fin måte å spre glede og vise omtanke på.

Les også: Disse blomstene bør du velge om våren

Sommerblomster

Om sommeren fyller vi på med frodige sommerblomster i blomsterpotter, krukker og ampler på uteplassen. Pelargonium, Petunia, Lobelia og spanske margeritter er blant våre favoritter. Nesten alle sommerblomster kan plantes i krukker, balkongkasser eller urner. De trenger relativt lite stell; gjødsel og vann er nøkkelen til suksess.

Sommerblomster er planter som vokser mye på kort tid. Derfor krever de også mye næring. De fleste jordtyper har nok næring for potteplanter i et par uker.

Etterpå er det viktig å gjødsle jevnlig – gjerne hver fjortende dag. Husk å knipe av visne blomster underveis, så planten ikke slutter å produsere nye.

Les også: Disse blomstene bør du velge om sommeren 

Hageglede om høsten

Om høsten bytter vi ut sommerblomstene med høstplanter og blomster som tåler mer ruskevær og kaldere temperaturer. Blomsterløk som tulipaner, krokus, påskeliljer og allium går fint å plante helt fram til frosten setter inn. Det er en fin måte å sikre at hagen blir full av farger når våren kommer. For ikke å glemme uteplassen!

Frisk opp utepotter, krukker og kasser med vakre høstblomster. Høstlyng, calluna, aster, frilandskrysanthemum, coleus og georgine er blant våre favoritter. Krukker med fargerike planter ved inngangspartiet eller på terrassen forlenger sommeren og gjør høsten litt koseligere.

Les også: Hvordan plante i krukker om høsten? 

Vintergrønt

Det er trist med helt tomme krukker i mørketiden, men hva kan du egentlig egentlig plante i minusgrader? Det finnes flere vintergrønne busker som er gode helårsplanter. De tar seg nydelig ut på terrassen eller ved inngangspartiet. Kjeglegran, lawsonsypress og kinaeiner er våre favoritter.

Les mer om våre smarte tips og bli inspirert. 

Logg inn i Mitt Hageland

På Min Side kan du se din kjøpshistorikk, få oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger. Du kan også redigere personopplysninger, samtykker og registrere bankkortet ditt for bonusoppsamling.

Bli medlem!

Som medlem av kundeklubben Mitt Hageland får du:

 • Bonus på alt du handler
 • Velkomstsjekk ved innmelding
 • Gode medlemstilbud
 • Bursdagsgave
 • Inspirasjon, tips og råd
 • Invitasjon til aktiviteter og konkurranser
 • Tilgang på Min Side med kjøpshistorikk og oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger
 • Medlemskommunikasjon om tilbud, inspirasjon og invitasjoner på e-post, mobil og digitalt
 • Les medlemsvilkårene!

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Bli medlem!

Passordet må inneholde minst 6 bokstaver, minst en stor bokstav og ett tall.

Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.