Hopp til hovedinnhold

Dyrk urter og
grønnsaker selv

Kribler det i fingrene etter å så frø med urter, grønnsaker og blomster? Det blir stadig mer populært å være sin egen gartner. Tenk å kunne forsyne seg av mat fra egen hage!

Du kan tyvstarte vekstsesongen ved å så sommerblomster, grønnsaker og krydderurter innendørs eller i et oppvarmet drivhus. Perfekt for deg som vil kunne høste blomster og grønnsaker så tidlig som mulig!

Aubergin, chili, paprika, kjempeverbena, klokkeranke og heliotrop er eksempler på frø som bør sås tidlig på året. Deretter kan du plante dem ut så snart temperaturen tillater det. Kjøp dine favorittfrø og følg anvisningen på pakken for riktig såtidspunkt og blomstringstid.

Se vårt store utvalg av frøpakker og såutstyr

Stiklinger er det perfekte utgangspunktet for å drive frem sine egne planter på en budsjettvennlig og morsom måte. Du finner et stort utvalg stiklinger av grønnsakplanter og sommerblomster i våre hagesentre.  Velg mellom sommerblomster som Dahlia, Pelargonia, Petunia, Bacopa eller grønnsaker og bær som agurk, chili, tomat, jordbær og mange flere. Småplantene gror du frem hjemme og potter de om og gir de mer næringsrik jord etter hvert som de blir større.

Har du en favorittplante som du gjerne vil ha flere av? Våren er den perfekte tiden for å ta stiklinger. Konseptet er enkelt og rimelig. Du skjærer av en liten del fra «morplanten», og setter den i vann eller jord til røttene kommer. Deretter kan du plante stiklingen over i en større potte med næringsrik jord og gro et helt nytt vidunder. Fra vann til jord til ny plante på null komma niks! Eller, litt tålmodighet må du ha, for det kan ta noen uker før røttene kommer. Flaks da at stiklingene er dekorative i seg selv. Sett dem i gjennomsiktige glass og flasker for å pynte opp hjemme.

Se vår såkalender for blomster. 

Salater, tomater, spuash, gulrøtter, poteter, urter, chili, reddiker og sukkererter, listen er lang over hva du enkelt kan få til med å investere litt tid i din egen kjøkkenhage.

Enten du har en liten kjøkkenhage med krukker på terrassen, potter i vinduskarmen eller god plass i hagen, følger du ikke bare trenden med å dyrke egne grønnsaker. Det har nemlig også mange fordeler. Du bidrar til bedre klima og miljø, unngår giftige sprøytemidler og i tillegg smaker selvdyrkede grønnsaker mye mer av seg selv, er du ikke enig?

Se vår såkalender for grønnsaker. 

Friske, nyplukkede urter løfter alt fra salater og gryter til smoothies rett til himmels! Sunt er det også. Dessuten er urter noe av det enkleste du kan så. Plassen trenger ikke være stor, en urtekrukke eller to kan fint romme dine favorittkrydder. Det du trenger av frø og urteplanter finner du i hagesentrene våre.

Se vårt utvalg av friske krydderplanter.

Plantetips til urter

 • Krydderurter liker god drenering, og gjerne litt sandholdig jord.
 • Ikke la dem blir stående i vann, Krukkejord med langtidsgjødsel eller Plantejord Pluss er gode alternativer.
 • Ulike krydder har litt ulike krav til både varme, sol og gjødsling, men de aller fleste krydderurter foretrekker en solrik, lun og varm vokseplass.

[instagram-feed type=»user» user=»hagelandkjeden»]

Logg inn i Mitt Hageland

På Min Side kan du se din kjøpshistorikk, få oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger. Du kan også redigere personopplysninger, samtykker og registrere bankkortet ditt for bonusoppsamling.

Bli medlem!

Som medlem av kundeklubben Mitt Hageland får du:

 • Bonus på alt du handler
 • Velkomstsjekk ved innmelding
 • Gode medlemstilbud
 • Bursdagsgave
 • Inspirasjon, tips og råd
 • Invitasjon til aktiviteter og konkurranser
 • Tilgang på Min Side med kjøpshistorikk og oversikt over medlemstilbud, bonusoppsamling og kuponger
 • Medlemskommunikasjon om tilbud, inspirasjon og invitasjoner på e-post, mobil og digitalt
 • Les medlemsvilkårene!

Mitt Hageland er for deg som liker grønn glede!

Bli medlem!

Passordet må inneholde minst 6 bokstaver, minst en stor bokstav og ett tall.

Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.