Høst og frys ned krydderurter
Friske urter er deilig å ha til høstens matlaging. Plukk fra hagen og frys ned, så kan høsten komme! Vi viser deg hvordan.
Høste urter
Urter kan høstes når som helst i sesongen. Et tips er å høste urtene på morgenen, da er nemlig aromaen på sitt aller beste.
Utstyrsliste
- Fryseposer
- Saks
Frys alle typer urter
Alle typer urter kan fryses! Basilikum, koriander, timian, rosmarin, dill, persille, løpstikke, gressløk eller sitronmelisse – uansett hva du dyrker i hagen din er det mulig å høste og fryse. Urtene holder seg i opptil et år nedfryst.
Slik gjør du
- Klipp av urtene nederst ved stilken med en saks.
- Skyll urtene i vann, slik fjerner du eventuelle jord-rester eller insekter som sitter på urtene.
- Tørk urtene. Forbered fryseposer, skriv urtens navn på hver av posene, så holder du enkelt oversikt.
Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.