Dyrke sellerirot

Sellerirot kan dyrkes fra småplanter eller frø. og er en smaksrik knudrete knoll.

Slik dyrker du sellerirot

  1. Sellerirot som dyrkes fra frø bør sås så tidlig som januar/februar da de har lang utviklingstid. De kan sås tett i brett, da de ikke er plasskrevende. Det er lurt å bruke vekstlys.
  2. Plante ut når det er jevnere døgntemperatur, slik at ikke planten går i stokk og frør seg. Nord i landet er det dessverre for kort sesong.
  3. Jorden bør være næringsrik og veldrenert, og tilført kugjødselkompost.
  4. Planten skal plantes grunt. Det vil si at vekstpunktet eller rotdelen er litt over jorda. Sås sellerirot for dypt blir det ikke en spiselig knoll på planten. Fiberduk anbefales for å beskytte plantene mot vær og skadedyr.
  5. Gjødsle regelmessig med for eksempel pelletert hønsegjødsel Hageland Naturgjødsel, kompost eller jorddekke.
  6. Knip av noen av de store grønne stilkene som er ytterst på planten i juli, for at knollen skal utvikle seg og bli større. La det så igjen 3-4 stilker. De grønne stilkene kan brukes som stangselleri.
  7. Fra august og utover kan du begynne å høste sellerirot.
  8. Alle sellerirøttene må opp av jorda før første frostnatt. De kan lagres frostfritt i en kasse med mose eller torv. I mildere klima kan de lagres i jorda om de tildekkes med løv eller halm.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.