Slik lykkes du med lobelia

Ønsker du en vakker sommerblomst med lang blomstringstid? Da er lobelia en god kandidat! Med sine hundrevis av små, søte blomster er den et nydelig blikkfang. Her kommer noen gode tips til hvordan du steller lobeliaen din.

Hvordan steller man lobelia?

Lobelia er lettstelt, men for å blomstre på sitt aller beste krever den litt omsorg. Den ettårige sommerblomsten trives i godt drenerte jordforhold. Lobelia bør vannes regelmessig, spesielt i varme og tørre perioder, men tåler litt tørke i på jordoverflaten. Pass på at du ikke overvanner planten, det kan føre til at røttene råtner.

Tips! Om våren, må lobelia herdes før den settes ut ved å la den stå ute på dagen, og inne på natten i noen dager.

Lobelia er ettårig og blomstrer helt fra april-mai og til frosten kommer om høsten.

Hvor bør man plante lobelia?

Lobelia trives i godt i solen, og kan gjerne få direkte sollys. Hengende sorter trives i ampler, plantekasser og potter, der blomstene kan henge fritt nedover. Lavere sorter kan f.eks brukes som kantplanter i bed. Skal du ha den i potter eller krukker er store krukker det beste alternativet, da slipper du å vanne så ofte, og røttene får god plass til å utvikle seg. Husk å legge dreneringskuler i bunnen av krukken (og sørg for hull bunnen av krukken), så røttene ikke blir stående i vann.

Trenger lobelia gjødsel?

Når du planter lobelia i krukker, anbefaler vi at du bruker Hageland Krukkejord. Dette er vår beste jord, den er beriket med leca og langtidsvarende gjødsel som gir blomsten næring gjennom hele sesongen. Om du planter i jord uten gjødsel, anbefaler vi at du beriker den med en langtidsgjødsel eller tilsetter flytende næring hver 14. dag når du vanner.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.