margeritter

Slik steller du margeritter

Margeritter er en sommerblomst som krever lite stell og gir langvarig glede. Lær mer om den populære sommerblomsten her!

Sommerfavoritten Margeritter

Hvite og fargede margeritter minner om prestekrager og er en av sommerblomst favorittene i norske hager. De blomstrer fra utplanting i mai-måned og står flotte og blomsterfulle helt til frosten kommer på høsten. Margeritter er ideelle å ha i potter ute på terrassen, foran inngangspartiet og i hagen.

Slik planter og steller du margeritter

  • Plant i store krukker. På den måten får røttene nok plass til å vokse og det blir enklere for planten å forsyne seg med tilstrekkelig vann og næring. I tillegg holder jorden bedre på fuktigheten, slik at du slipper å vanne så ofte.
  • Margeritter trives i mye sol og planten vokser veldig fort. Derfor er det viktig å gjødsle godt; enten hver gang du vanner, eller med langtidsvirkende gjødsel. Fordi det er begrenset med jord i en verandakasse eller krukke, bør du satse på god jord som holder på fuktigheten og inneholder langtidsgjødsel. Vi anbefaler Hageland Krukkejord.
  • Sørg for drenering ved å bruke krukker med hull i bunnen og dreneringskuler.
  • Margeritten har lang blomstringstid og danner stadig nye blomster. Husk å fjerne visne blomsterhoder underveis. Da fremmer du blomstringen – og margerittene holder seg pene lenger.
margeritter

Kort oppsummert:

  • Trives best i sol, men tåler noe skygge i løpet av dagen
  • Vann regelmessig og sørg for god drenering
  • Bruk langtidsvirkende gjødsel eller gi planten næring annenhver uke
  • Knip av gamle og visne blomster underveis

margeritter

Ofte stilte spørsmål om Margeritter


Når skal man plante Margeritter? Margeritter kan plantes ut på våren i Norge, fra begynnelsen av mai. Det er viktig at det ikke er frost, så følg med på temperaturen.

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.