Sommerblomster

Sommerens blomster

Sommerblomster er ettårige blomster som er lette og dyrke og få til å trives i krukker, verandakasser og bed.

Sommerblomster bør plantes i Krukkejord med langtidsgjødsel eller en blanding av Kugjødselkompost og Plantejord, slik at planten får tilgang på masse god næring gjennom sesongen. Sommerblomstene trenger ikke mer enn 30 cm dyp jord, så det er det øverste jordlaget i krukker og kasser som er viktig for å få plantene til å trives. I store krukker er det lurt å fylle på med dreneringskuler i bunnen av krukken. Det er lurt å legge en liten duk mellom jorden og dreneringskulene, slik at disse ikke blander seg. Sørg for å å ha dreneringshull i potten, slik at overflødig vann renner ut.

Slik steller du sommerblomster

  1. For at sommerblomstene skal trives trenger de mye næring eller gjødsel. Bruk næringsrik jord som krukkejord med langtidsgjødsel eller en blanding av Kugjødselkompost og Plantejord. Det kan med fordel også vannes med flytene plantenæring gjennom sesongen.
  2. Når du vanner, vann skikkelig. La jorden tørke opp godt mellom hver vanning.
  3. Knip av visne blomster, dette stimulerer blomsten til å sette nye blomsterknopper.
  4. Fyll på med ny organisk jord, som kugjødselkompost i løpet av sommeren etter hvert som jorda synker unna.
krukkejord og dreningskuler

I Hageland har vi et stort utvalg av sommerblomster gjennom hele sesongen. Disse er ferdige til utplanting og er tilpasset sesongen vi er inne i.

Noen sommerblomster du kan så fra frø rett på voksestedet eller på friland som det kalles. Gode sommerblomster å så på friland er ringblomst, erteblomst, hjertegress, solsikker, tagetes, pyntekorg og kornblomst. Husk at jorden må være varm før du kan så.

Cosmos, løvemunn, dahlia

Slik sår du sommerblomster på friland:

  • Lag en 2 cm dyp fuge i jorden
  • Legg frøene i fugen og dekk til med jord, slik at frøene får jordkontakt
  • Vann forsiktig etter du har sådd
  • Vær nøye med å rense unna ugress

Cosmos rosaErteblomsttagetes

Som medlem i Mitt Hageland får du bonus på alt du handler hos oss! I tillegg får du gode medlemstilbud, faste medlemsfordeler, inspirasjon og sesongaktuelle råd og tips om alt fra hagestell og selvdyrking til uteplassen.